Top iemesli, kāpēc viskijs ir veselīgs (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Uzreiz jāpiebilst, ka pārmērīgai alkohola lietošanai ir negatīva ietekme. Taču daži alkoholiskie dzērieni citu vidū izceļas ar dažādām priekšrocībām, un mērena to lietošana var dot pozitīvus ieguvumus. Lūk, interesanti veselības fakti par viskiju.

 
Foto: AFP /LETA

«Diētisks» dzēriens

Viskijs, salīdzinot ar citiem alkoholiskajiem dzērieniem, ir visai diētisks.

Tajā praktiski nav ogļhidrātu un nekādu tauku, tāpēc to droši var izmantot dažādu zema tauku satura diētu ievērotāji.

 
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Var palīdzēt novērst vēzi

Vēl 2005. gadā doktors Džims Svans zinātniskajās konferencēs runāja par to, ka viena iesala viskijs satur krietni vairāk ellagskābes nekā sarkanais vīns.

Ellagskābe, kura sastopama arī vairumā augļu, ir antioksidants, kas ķermenī var absorbēt vēža šūnas. Pēcāki pētījumi parādījuši, ka ellagskābe arī palēnina audzēju attīstību.

 
Foto: flickr.com/Volker2342

Mazāks sirdstriekas risks

Viskija dzeršana var pazemināt sirdstriekas risku, taču uzreiz jāpiebilst, ka liela daudzuma jebkāda alkohola lietošana šo risku var palielināt. Taču, ja iemanīsieties patērēt mērenu daudzumu alkohola, piemēram, vienu dzēriena devu dienā, tas var samazināt išēmiskā insulta risku.

Tāpat viskijā ir vielas, kas mazina citu sirds slimību attīstības risku. 1998. gadā veikts pētījums parādīja, ka paliels malks viskija palielina aizsardzību pret sirds slimībām, kā arī palielina ķermeņa aizsargspējas pret dažādām slimībām, nodrošinot ķermeni ar antioksidantiem.

 
Foto: flickr.com/ Digital Kythe Image

Mazāka plānprātības iespēja

Viena līdz sešas glāzes viskija nedēļā mazinot pieaugušo plānprātības risku - 2003. gadā «Beth Israel Deaconess Medical Centerfound» pētījumā tika konstatēts, ka pieaugušo vidū, kas regulāri un mēreni lieto alkoholu, ir mazāks plānprātības risks nekā tiem, kas to nelieto.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu