Ņiživijs: Par karjeras beigām vēl nedomāju (17)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieredzējušais uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs pašlaik vēl nevēlas domāt par punkta pielikšanu savām profesionālajām gaitām, tomēr par iespējamo līguma pagarināšanu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas «Dinamo» viņam nav informācijas.

Pašlaik 37 gadus vecais Ņiživijs šosezon piedalījās 43 «Dinamo» komandas spēlēs, gūstot divus vārtus un veicot 14 rezultatīvas piespēles. Viņa lietderības koeficients regulārajā čempionātā bija -7, bet septiņās Gagarina kausa spēlēs uzbrucējs iekrāja pozitīvu rādītāju +3.

«Par nākotni neko nezinu - redzēsim. Sezona tikko noslēgusies, tāpēc vispirms ir jāatpūšas. Par karjeras noslēgumu īpaši nedomāju. Gribētos vēl uzspēlēt,» pārdomās ar žurnālistiem dalījās Ņiživijs. «Kur spēlēšu nākamajā sezonā, vēl nezinu. Paies laiks, tad redzēsim.»

«Uz lietderības koeficientu nopietni neskatos, jo spēles laikā ir dažādi momenti, kas to ietekmē. Tāpēc šo sistēmu neuzskatu par īsti objektīvu,» savu ārēji atšķirīgo sniegumu regulārajā čempionātā un izslēgšanas cīņās komentēja uzbrucējs. «Izslēgšanas spēlēs nejutos slikti - viss bija normāli. Protams, žēl, ka netikām tālāk. Puiši sevi izlika par visiem 100%. Taču pavisam nedaudz pietrūka.»

«Dinamo» komandā Ņiživijs spēlējis kopš 2008.gada, pērn sezonas beigas pavadot Čehijas klubā Prāgas «Lev». Rīgas komandā viņš 290 mačos iekrājis 45 vārtus un 108 rezultatīvas piespēles.

Iepriekš Ņiživijs bija gatavs Latvijas izlases rindās spēlēt Soču olimpiskajās spēlēs, tomēr vietu sastāvā neizpelnījās. Par vēlmi spēlēt šāgada pasaules čempionātā Minskā uzbrucējs izteicās izvairīgi, sakot, ka pagaidām neviens viņu uz valstsvienību nav aicinājis.

Savas karjeras laikā uzbrucējs spēlējis arī Krievijā un Zviedrijā.

No «Dinamo» pamatsastāva spēlētājiem līgumi uz nākamo sezonu ir aizsargam Oskaram Cibuļskim, kā arī uzbrucējiem Mārim Bičevskim, Laurim Dārziņam, Andrim Džeriņam, Vitālijam Pavlovam, Gunāram Skvorcovam, Marcelam Hosam un Mikam Indrašim.

Uz šo sezonu noslēgto līgumu termiņš ir līdz 30.aprīlim.

Rīgas «Dinamo» šogad aizvadīja vienu no veiksmīgākajām KHL sezonām savā vēsturē, regulāro turnīru noslēdzot Rietumu konferences kopvērtējuma piektajā vietā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4 atzīstot latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētās Ukrainas komandas Doņeckas «Donbass» pārākumu.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu