Biedriņš ļaujas Rodmena aicinājumam un dodas uz Ziemeļkoreju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Andris Biedriņš nolēmis nestāvēt malā, ļaujoties leģendārā Denisa Rodmena aicinājumam kļūt par vienu no viņa asistentiem Ziemeļkorejas basketbola izlasē, īpašu uzmanību pievēršot spēlētāju soda metienu tehnikas pilnveidošanai, vēsta Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA.

Pieckārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Rodmens ir labās attiecībās ar Ziemeļkorejas līderi Kimu Čenunu, kurš, ņemot vērā šobrīd 53 gadus vecā amerikāņa pieredzi, lūdzis viņu kļūt par nacionālās valstsvienības galveno stratēģi. Vakanta bija tikai viena no trim galvenā trenera asistentu vietām, ko ieņems Biedriņš, kas pielicis punktu profesionālā sportista gaitām.

KCNA rīcībā esošā informācija liecina, ka bijušais Latvijas centra spēlētājs Ziemeļkorejas izlasē būs atbildīgs par metienu tehnikas pilnveidošanu, īpašu uzmanību pievēršot soda metienu procenta uzlabošanai.

Biedriņš lieliski zina, kā nevajag izpildīt soda metienus, jo viņš ir viens no NBA vēsturē vissliktākajiem soda metienu realizētājiem. Tieši tāpēc viņš pieaicināts dalīties savā pieredzē, lai ziemeļkorejieši nepieļautu latvieša kļūdas.

Biedriņš būs arī Ziemeļkorejas U-19 izlases galvenā trenera asistents. Uz Austrumāziju viņš dosies jaunnedēļ, bet līgums jau ir noslēgts, izmantojot elektronisko parakstu internetā, KCNA pastāstīja kāda izlasei tuvu stāvoša persona, kas vēlējās palikt anonīma.

Čenuns ir kaislīgs basketbola draugs, tāpēc veltīja visas pūles, lai valstsvienības treneru korpusā darbotos augstākās raudzes speciālisti. Pats Ziemeļkorejas līderis sarunājis trīs pārbaudes spēles, vienojoties ar Dienvidkorejas, Ķīnas un Hondurasas komandām par sadraudzības turnīru Phenjanā, kur nule pabeigta arēna, kas spēs uzņemt 24 350 skatītāju.

Foto: AFP/LETA

Turnīrs «Best of the Best» sāksies 1. maijā. Pirms tā pilsētas centrā plānota grandioza militārā parāde, salūts un viesu uzruna valsts pilsoņiem. Dažas minūtes uzrunai atvēlētas arī Biedriņam, kam būs ko sacīt. Internetā nopludināti daži šīs runas fragmenti.

«Basketbola Dievs ir ar mums. Šajā pasaules pamestajā nostūrī groza bumba ieņems īpašu vietu, basketbols kļūs par vienu no valsts simboliem un tūristiem tik iemīļotās zemes galvenajiem aicinājumiem,» paudīs Biedriņš, kuram pilsētas galva grasās piešķirt goda pilsoņa ordeni. Pagaidām gan šī informācija nav oficiāli apstiprināta, bet pilsētas domes varas gaiteņos tādas runas klīst. Nav dūmu bez uguns.

* Šī ir 1.aprīļa - Joku dienas - ziņa. Tā ir izdomāta, un tās saturs nav nevienam saistošs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu