Festivālā «Laba daba» uzstāsies «The Fall»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivālā «Laba daba», kas no 31. jūlija līdz 2. augustam notiks Līgatnes pagasta «Ratniekos», uzstāsies britu grupa «The Fall», informē festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule. Grupas pirmsākumi meklējami 70. gadu panku vidē, taču, regulāri mainoties grupas sastāvam, mainījies arī tās skanējums, ansamblim spēlējoties ar «post-punk» skaņām un eksperimentāliem ģitāru rifiem.

Mūzikas apskatnieks un radio dīdžejs Džons Pīls par grupu teicis, ka viņi katru reizi skan citādi un līdz ar to - nekad nemainās.

Festivālā «Laba daba» uzstāsies arī afrikāņu mūzikas grupa «Ngoma Africa Band» no Vācijas, «Nucleus Roots» un «Subhumans» no Lielbritānijas, «The Angelcy» no Izraēlas un elektroniskās mūzikas grupa «Digital Digital» no Igaunijas.

Šobrīd dalību festivālā apstiprinājušas pirmās pašmāju mūzikas apvienības «Auļi», «Dzelzs vilks», «Pienvedēja piedzīvojumi», «The Sound Poets», «Rīgas modes», «Green Novice» ar īpaši festivālam sagatavotu akustisko programmu, «Samba De Riga», «Hipstokrātija», «Rebel Riot», «Aurora» ar vienu no saviem pēdējiem koncertiem, «The Pink Elephant», «Pcholi», «Alis P», «Skandinieki», par «Laba daba» tradicionālo mūziķi kļuvušais perkusionists Nils Īle ar ansambli «Afro Ambient», «Oranžās brīvdienas», «Sus Dungo», «Krampis», «Marta migla», «Inokentijs Mārpls», Roberts Gobziņš un «Resnie putni» ar īpašu programmu bērniem un grupa «S.I.L.S.», kurai šis būs pirmais atkalapvienošanās koncerts pēc darbības pārtraukšanas pirms vairākiem gadiem.

Pinkule pastāstīja, ka mūziķu saraksts tiek papildināts un tiek gaidīts apstiprinājums no citiem ārvalstu māksliniekiem, par kuriem informācija sekos. Aktīvi norisinās darbs pie dīdžeju saraksta veidošanas. Kopumā arī šogad varēs dzirdēt vairāk kā 60 mūziķus, dīdžejus un apvienības. Kā norādīja Pinkule, šī gada festivālā plānoti vairāki jaunumi, kuru dēļ nedaudz tiek celtas festivāla biļešu cenas. Kā piemērus viņa minēja satiksmes organizācijas izmaiņas, kas paredz vienvirziena iebraukšanu festivālā, kā arī papildu uzkopšanas servisa pakalpojumus un citus jaunumus, kas atpūtu festivāla viesiem padarīs ērtāku un patīkamāku.

Biļetes nopērkamas visās «Biļešu servisa» kasēs un internetā «www.bilesuserviss.lv». Domājot par ģimenēm, festivāla organizatori šogad ir paaugstinājuši vecuma slieksni bērniem, kuriem festivāla biļete nav jāpērk. Bērniem līdz 13 ieskaitot gadu vecumam ieeja festivālā pieaugušo pavadībā būs bez maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu