Ķīpsalā būs apskatāms superauto «Ultima GTR» – ātrāks par Šūmahera vadīto «Ferrari»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Baltijas lielākajā autotūninga šovā «Auto Exotica 2015» Ķīpsalā no 10. līdz 12. aprīlim varēs apskatīt superauto «Ultima GTR», kas ir ātrāks par Mihaela Šūmahera vadīto «Ferrari» un tiek uzskatīts par dārgo superauto biedu, TVNET informēja izstādes rīkotāju pārstāve Inese Libere.

Lielbritānijā ražotā superauto «Ultima GTR» tehniskie parametri ir visnotaļ iespaidīgi: 700 zirgspēku, tikai 995 kilogramu masa, paātrinājums no 0 līdz 100 kilometriem stundā sasniedzams 2,6 sekundēs, un maksimālais ātrums - vairāk nekā 385 km/h. Šāda veiktspēja ir raksturīga speciāli sagatavotiem autošosejas bolīdiem un formulām, taču

«Ultima GTR» ir sērijveida auto ar pielaidi koplietošanas ceļu satiksmei.

Turklāt to ir iespējams iegādāties par visnotaļ saprātīgu cenu – «Ultima GTR» ir vairākkārt lētāks par «Ferrari FXX». Itāliešu superauto maksā gandrīz pusotru miljonu eiro, bet britu «Ultima» - uz pusi lētāk, norāda auto ražotāji.

Auto ir uzstādījis vairākus oficiālus rekordus, piemēram, paātrinājumā līdz 160 km/h un uzreiz pēc tam pilnīgā nobremzēšanā uzrādītais laiks ir 9,4 sekundes, pārspējot tādas pērles kā «BugattiVeyron», «Koenigsegg» un «Ferrari Enzo».

Foto: Publicitātes foto

Viena no auto panākumu atslēgām ir svara un jaudas balanss, turklāt «Ultima» īpašnieks ikdienas gaitās var izmantot lielu daļu no parastos auto pieejamā aprīkojuma – gaisa kondicionētāju, ādas sēdekļus u.c. Un, kā apgalvo auto ražotāji, auto klīrenss ļauj pārvarēt arī «guļošos policistus» un citus šķēršļus, kas parasti apgrūtina superauto izmantošanu ikdienā.

Viens no spilgtākajiem auto veiktspējas apliecinājumiem, kā vēstī paši ražotāji, ir pasaulē pazīstamā britu autorraidījuma «Top Gear» trasē savulaik Stiga uzstādītais apļa rekords – minūte un 9,9 sekundes, kas, par lielu pārsteigumu Džeremijam Klārksonam un viņa komandai, negaidīti pārspēja paša Mihaela Šūmahera pilotētā speciāli trasei sagatavotā un daudzkārt dārgākā «Ferrari FXX» apļa laiku šajā pašā trasē – minūti un 10,7 sekundes. Papildu informācija par «Ultima GTR» pieejama ražotāja mājaslapā www.ultimasports.co.uk

Kā ziņots, no 10. līdz 12. aprīlim Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde «Auto 2015», kuras krāsainākā un skaļākā sadaļa būs Baltijā lielākais autotūninga šovs «Auto Exotica 2015». Apmeklētājus priecēs Latvijā vēl neredzēti tūninga projekti no visas Eiropas.

Izstādi «Auto 2015» organizē starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1. Ieejas biļete pieaugušajiem maksās 6 eiro, pensionāriem, studentiem, skolēniem – 4 eiro, savukārt bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja ir bez maksas. Ģimenes biļete – 2 pieaugušie + 2 bērni vai 1 pieaugušais + 3 bērni – maksās 14 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu