10 vietas, ko TVNET iesaka apmeklēt pavasarī (9)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.coms/0ulsurfing

TVNET sadarbībā ar portālu «Lauku ceļotājs» iesaka pavasari iesākt ar aktīvu atpūtu un jautriem pasākumiem.

 
Foto: www.sula.lv

Bērzu sulu tecināšana

Uzņēmums «Sula» piedāvā ekskursijas uz bērzsulu pagrabu, receptes, kā pagatavot ēdienus no bērzu sulām un piedāvā lielisku iespēju iegādāties pašu radītās BIO bērzu sulas, bērzu sulu sīrupus un bērzsulas vīnus.

Bērzu sulas tecināšanas interesentus aicina ekskursijā uz Ikšķili, kur atrodas bērzu sulas pagrabs.

Lasi vairāk

 
Foto: Lita Krone / LETA

Kopīgi gatavot veselības zālītes

Zemnieku saimniecība Silakalni atrodas Vaidavas novadā. Tā ir viena no bagātākajām ārstniecības augu audzētāju un pārstrādātāju saimniecībām.

Pasākuma laikā tiks gatavoti: sīrupi, eļļas vai tinktūras no tobrīd plaukstošajiem, ziedošajiem ārstniecības augiem.

Ierašanās jāpiesaka iepriekš: 29432176.

 
Foto: Bauskas TIC; latvia.travel.lv

Lielās dienas svinības

Zemnieku saimniecība «Vaidelotes» atrodas pie Bauskas un tā piedāvā apmeklētājiem iepazīt lauku dzīvi. Vaidelotēs piedāvā svinēt latviskos gadskārtu svētkus ārā ar dziesmām, dejām, ķekatām.

Sīkāka informācija par lielās dienas svinībām Vaidelotēs pa tālruni: 63921400.

 
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tradicionālais pavasara saulgriežu tirdziņš

Lai atzīmētu saules atmodu un pilnīgu gaismas uzvaru pār tumsu, jau šo sestdien, 22.martā, pie «Valmiermuižas alus» darītavas norisināsies pavasara saulgriežu jeb latvisko Lieldienu svinības - pl. 10:00-14:00 tirdziņš «Ar gardu muti Valmiermuižā» un pl.19:00 tradīciju vakars ar folka grupas «Māsas Dimantas» koncertu un dančiem.

Lasi sīkāk

 
Foto: LETA

Putnu vērošana Kolkasragā

12. aprīlī 9.00 - 13.00 notiks putnu vērošana Kolkasragā profesionālu ornitologu vadībā. Kolkasragā ir iespēja vērot un sastapt gandrīz visas Latvijā sastopamās putnu sugas. Turklāt Kolkasraga piekrastes ūdeņi un Irbes šaurums ir nozīmīga barošanās vieta caurceļojošajiem un ziemojošajiem ūdensputniem.

Vairāk - 29365230, 28385025.

 
Foto: www.saldus.lv

Izstāde «Ražots Saldū»

4. un 5. aprīlī notiks izstāde «Ražots Saldū» Saldus sporta kompleksā, kur pulcēsies aktīvākie Saldus novada uzņēmēji. Šajā pasākumā būs iespēja pavērot, ko spēj saražot labākie un aktīvākie Saldus uzņēmēji.

Sīkāk

 
Foto: www.liepaja.travel

Džeza dienas Liepājā

No 4. līdz 16. aprīlim Latvijas vēja pilsētā Liepājā notiks «Džeza dienas Liepājā». Tā kā aprīlis Liepājā ir mūzikas mēnesis, gaidāmi arī citi pasākumi. Džeza dienu tradīciju Liepājā rīko Kultūras pārvalde, organizējot džeza mūzikas koncertus.

Vairāk

 
Foto: www.salmulietas.lv

Salmu muzejs ar jaunu tematiku

5. aprīlī Tukumā Salmu muzejā atklās jaunu tematisku kolekciju «Pasaules dzīvnieki». Tas ir vienīgais šādas tematikas muzejs Latvijā un Eiropā.Muzejs ir slavens ar mākslas darbu oriģinalitāti, unikalitāti un daudzveidību. Muzejā Jūs ieraudzīsiet mākslas darbus, kas veidoti tikai no salmiem un siena. Salmu muzejā ir iespēja apskatīt 372 eksponātus.

Lasi vairāk

 
Foto: Evija Trifanova / LETA

Ludzas amatnieki mācīs siet sieru

5. aprīlī Ludzas amatnieku centra Latgaļu kukņā folkloras kopa Rīkšova no Ņukšiem ierādīs Latgales lauku sieru siešanas māku un izklaidēs ar latgaliešu darba dziesmām. Ludzas amatnieku centrs rīko gan gadatirdziņus, gan piedāvā pašmāju amatnieku izstrādājumus.

Lasi sīkāk

 
Foto: flickr.com/ Nicholas A. Tonelli

Ekskursijas Kalna purvā

12. aprīlī Apes novadā Kalna purvā notiks «Purva mošanās». Izzinošā gājēju, vai ekstrēmā purva visurbraucēja ekskursija ar iepriekšēju pieteikšanos.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu