Datorspēles «Need For Speed» ekranizācija nav peļama (23)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Losandželosā pagājušajā nedēļā notikusi asa sižeta filmas «Need For Speed: Ātruma slāpes» («Need For Speed») pasaules pirmizrāde. Filmā, kas balstīta uz populāras video spēles motīviem, titullomā godalgotā seriāla «Breaking Bad» zvaigzne Ārons Pols, bet viņa ekrāna partneri ir aktieri Dominiks Kūpers («Kapteinis Amerika», «Abrahams Linkolns – vampīru mednieks»), Imodžena Potsa («28 nedēļas vēlāk», «Džeina Eira») un citi.

Patīk mašīnas, ātrums un laba mūzika? Filma tieši tev!

Apraksts. Prasmīgs automehāniķis un ielu sacīkšu braucējs Tobijs, nepatiesi apsūdzēts par noziegumu, iznāk no cietuma ar vienu vienīgu mērķi - atriebties savam bijušajam biznesa partnerim, kurš bija nepatiesā apvainojuma un liecības autors. Ar domu par atriebību viņš nolemj piedalīties izdzīvošanas sacīkstēs, kas notiek visā valstī. To uzzinājis, Tobija partneris sola augstu likmi par viņa galvu...

Pārdomas. Ko tu gaidi no datorspēles ekranizācijas? Vienkārši skaļu, vizuāli skaistu un labu izklaidi. Neko lieku, neko nepārspīlējot. Vai tādēļ, ka pilnīgi neko negaidīju, bet «Ātruma slāpes» ir sanākusi lieliska izklaide.

Skaistas mašīnas, liels ātrums, interesanti kadri un lieliska montāža.

Lai arī es nekad neesmu bijis spēles fans, filma tīri labi patika.

Foto: Kadrs no filmas

Protams, filmā ļoti nostrādā galvenais aktieris, kulta seriāla «Breaking Bad» varonis Ārons Pols. Jau no pirmo kino rullīšu iznākšanas brīža likās, ka piemērotāka aktiera šai lomai iedomāties nevarētu. Visas filmas garumā viņš ir lielisks un šķiet, ka viņa karjera tikai šobrīd tā kārtīgi uzņem apgriezienus, jo par viņu mēs dzirdēsim vēl daudz. Jāpiezīmē, ka uz viņa fona pārējā aktieru komanda drusku noplaka vai arī režisors neredzēja jēgu tos izcelt, jo pēc dažām pagājušām dienām praktiski nevienu citu tēlu vairs neatminos.

Interesanti, ka ASV pirmizrādes pasākumā aktieri dalījās atmiņās par saviem pirmajiem auto.

Ārons Pols: «Lai arī tai bija savi trūkumi, es mīlēju savu pirmo auto. Tā bija 1982.gada Toyota Corolla, mazliet izbalējušā zelta krāsā – dāvana no maniem vecākiem sešpadsmitajā dzimšanas dienā. Ātrumu pārslēgšana bija jautrs pasākums, jo no pirmā vienmēr bija jāpārslēdzas uz trešo pārnesumu – otrais gluži vienkārši nestrādāja. Bet tie visi bija tīrākie sīkumi, jo tā bija mana pirmā automašīna. Vēl tagad, uz ielas ieraugot astoņdesmito gadu Toyota Corolla, mani pārņem patīkamas atmiņas.»
Foto: Kadrs no filmas

Savukārt Ārona Pola kolēģis, britu aktieris Dominiks Kūpers: «Man ir piederējis vesels lērums auto, taču no pirmajām automašīnām atceros Renault, kas mūžīgi pārkarsa. Man piederēja arī Austin-Healey Sprite ar cauru benzīna tvertni, tādēļ es tajā nekad nelēju vairāk par pāris litriem degvielas – tā noderēja īsiem braucieniem. Par laimi, tagad mana finansiālā situācija ir krietni uzlabojusies!»

Protams, sižets ir tukšs un, varētu pat teikt, diezgan stulbs, tomēr ir reizes, kad viss cits nostrādā lieliski un pēc filmas noskatīšanās ir patīkama pēcgarša un sajūta, ka pāris stundas pavadītas lieliski. Šāda sajūta bija pēc filmas «Need For Speed: Ātruma slāpes» noskatīšanās. Tāpēc, ja esi spēles fans, ja ir patikušas «Ātrs un bez žēlastības» filmu sērijas, tad arī šī filma neliks vilties un droši ņem draugus pie rokas un dodies uz kinoteātri.

Vērtējums: 7/10

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu