Ņemcova slepkavības lietā parādījies jauns figurants

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Krievijas opozīcijas politiķa Borisa Ņemcova slepkavības lietā parādījies jauns figurants, pirmdien vēsta laikraksts «Kommersant», atsaucoties uz izmeklēšanas procesam tuviem informācijas avotiem.

Izmeklētāju redzeslokā nonācis cilvēks ar iesauku Rusļiks, kurš atbilstoši galvenā aizdomās turamā Zaura Dadajeva liecībām apbruņojis nozieguma dalībniekus, nodrošinājis viņiem automašīnu un solījis naudu - piecus miljonus rubļu katram.

Izmeklēšanas komitejai ir zināms šī cilvēka vārds un uzvārds, tomēr pagaidām šī informācija netiek izpausta. Viņš esot aizdomās turamo novadnieks. Meklēšanā viņš nav izsludināts, vēsta laikraksts.

Iepriekš medijos, atsaucoties uz avotiem, bija parādījušās ziņas par «čečenu Rusiku», kurš esot figurējis Dadajeva liecībās.

Dadajevs esot atzinies, ka slepkavību viņam palīdzējis organizēt Čečenijas iedzīvotājs ar iesauku Rusiks, ar kuru viņš nejauši iepazinies Maskavas tirdzniecības centrā «Jevropejskij».

Ņemcovs tika noslepkavots 27.februāra vakarā Maskavas centrā līdzās Kremlim. Tiesībsargājošajās iestādēs uzskata, ka slepkavība bijusi rūpīgi plānota, tai gatavojušies iepriekš.

Saistībā ar apsūdzībām Ņemcova slepkavības organizēšanā Krievijas varasiestādes arestējušas piecus čečenus - Zauru Dadajevu, Anzoru un Šadidu Gubaševus, Hamzatu Bahajevu un Tamerlanu Eskerhanovu.

Atbilstoši provizoriskajai informācijai tiešais slepkavības izpildītājs ir bijušais čečenu bataljona «Sever» komandiera vietnieks Dadajevs, apliecināja avots tiesībsargājošajās struktūrās.

Aizvadītajā nedēļā liecinieka statusā nopratināts arī Dadajeva dienesta biedrs bataljonā «Sever» Ruslans Geremejevs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu