Lolita Neimane iesaka, kur pavasarī smelties vitamīnus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas populārākā dietoloģe Lolita Neimane iesaka ikvienam pavasarī audzēt lociņus, ēst nezāles, dzert bērzu un kļavu sulu un tādā veidā iegūt vitamīnus, neiztērējot daudz līdzekļu. Turklāt viss, kas pašu rokām audzēts, ir labāks un pilns emociju.

Foto: Publicitātes foto

Lolita Neimane uzskata, ka pavasara nogurums rodas, jo dienas ir garas, tumšas un cilvēkiem trūkst saules.

«Forši, ka mums ir četri gadalaiki, turklāt tik ļoti atšķirīgi. Oktobris jau atnāk ar drūmumu, un tā tas turpinās līdz pat februārim. Ārā ir maz saules, cilvēki jūtas noguruši, sēž pie televizora, bet, tiklīdz parādās saulīte, visi ir ārā un smaida,» stāsta Lolita.

Foto: Publicitātes foto

Lai iegūtu vitamīnus, Lolita Neimane pavasarī iesaka izmantot klasisko piegājienu - ēst diedzētus lociņus, rozmarīnu, timiānu un diedzētus graudus.

«Es jau no janvāra ēdu lociņus, pati izaudzēju gan lociņus, gan timiānu un citus garšaugus, lai varētu pavasarī veselīgi un garšīgi ēst. Ir zināms, ka vitamīnus satur ne tikai salāti, redīsi, dilles, lociņi un citi šāda veida zaļumi, bet arī nezāles. Nelieku nevienam ēst nezāļu salātus, bet pielikt klāt salātiem pāris nezāļu - kāpēc gan ne?» jautā Lolita.

Foto: Publicitātes foto

Dietoloģe no nezālēm iesaka salātiem pievienot nātres, zaķkāpostus, virzu, kosu, gārsu, ceļmallapas, liepu lapas, upeņu dzinumus, pieneņu lapas.

«Nesaku, ka tagad jāsagriež vesela bļoda ar pieneņu lapām un jātaisa salāti, kurus ēdot būtu iespēja pateikt – fui! Mazos daudzumos pievienojot šīs nezāles salātiem, var iegūt lielu vitamīnu devu. Nezāles satur ļoti daudz C vitamīna. Pavasaris tam domāts, lai izbraukātu Latviju un redzētu, kas mežā izaudzis, viss dabīgais ir labākais vitamīnu avots, nav būtiski, ja nav dārza, visu var audzēt mājās - puķupodos,» skaidro Lolita.

Foto: Publicitātes foto

Neimane iesaka pavasarī dzert bērzu un kļavu sulas, tās jādzer, cik vien var dabūt, jādzer ir tūlīt, nevis jāraudzē uz vasaru ar daudz, daudz cukura piedevām.

«Pavasaris iestājas ar biešu izzušanu lielveikalos, jo visi sāk gatavot auksto zupu, kā arī tiek atklāta grila sezona, visi sāk veikt dārza darbus un cept šašliku. Siltā laikā cilvēki ēd samērā veselīgi, jo nevar ieēst treknu gaļu, un pārsvarā tiek ēsti salāti un aukstās zupas,» priecājas Lolita.

Foto: Publicitātes foto

Turklāt, ēdot auksto zupu un citus vieglos, pavasarīgos ēdienus, var lieliski atbrīvoties no mazās tauku kārtiņas, kura pa ziemu ir parādījusies uz vēdera, un, jau iesākoties vasarai, peldkostīmā izskatīties lieliski.

Lolita stāsta, ka pēdējā laikā cilvēkiem ir izveidojies viedoklis, ka visi produkti ir slikti, bet, lai iegādātos labu pārtiku, ir jāiztērē daudz naudas. Sieviete saka, ka tā nav patiesība, arī tirgū un veikalos var iegādāties labu pārtiku, ir tikai jāzina, ko meklēt, turklāt lielu daļu zaļumu var izaudzēt pats un iegūt vitamīnu devu, kā arī emociju devu, jo pašu audzētajam tomēr ir cita garša.

Foto: Publicitātes foto

«Pirms nedēļas biju Londonā, tur jau ir īsts pavasaris, cilvēki sēž parkos zālītē ar piknika groziem, bauda sauli, priecājas, arī pie mums drīz iestāsies silts laiks, baudīsim sauli, auksto zupu ar daudz zaļumiem un būsim laimīgi,» nobeidz Lolita.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu