Eklstouns negarantē nākamā gada Vācijas F-1 posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Neskatoties uz noslēgto kontraktu, Vācija bez Pirmās formulas (F-1) čempionāta posma varētu palikt arī 2016.gadā, piektdien paudis sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns.

«Nevaru apstiprināt, ka Hokenheimā 2016.gadā notiks sacīkstes,» paudis Eklstouns.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā tika paziņots par Vācijas «Grand Prix» izņemšanu no šīs sezonas F-1 kalendāra. Līdz ar to kalendārā palikuši 19 posmi.

Vācijai bija atvēlēts šīs sezonas desmitais posms, kam būtu jānorisinās no 17. līdz 19.jūlijam, lai gan ilgu laiku valdīja neskaidrība, kur īsti sacensības varētu norisināties, jo trases Hokenheimā un Nirburgringā nebija gatavas uzņemt sacīkstes.

Hokenheimai ir kontrakts uzņemt sacīkstes 2016. un 2018.gadā, tomēr Eklstouns pašlaik nevēlas neko solīt. «Daudziem cilvēkiem ir kontrakti.»

Kā zināms, Vācija bez sava F-1 posma palikusi pirmo reizi kopš 1960.gada.

Vēl pērnvasar Nirburgringas trases īpašnieks Robertino Vilde un F-1 sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns vienojās, ka, sākot ar 2015.gadu, Vācijas «Grand Prix» izcīņa šajā trasē norisināsies nākamos piecus gadus.

Iepriekš Vācijas «Grand Prix» norisinājās pamīšus Hokenheimā un Nirburgringā.

Eklstouns iepriekš pauda sašutumu saistībā ar Vācijas mazo interesi par F-1, jo tai sacensību seriālā ir savs autoražotājs - «Mercedes» -, kā arī ļoti veiksmīgs vācu pilots - Sebastjans Fetels.

Vācijā liela interese par F-1 bija, kad tajā dominēja Mihaels Šūmahers, taču pēdējo gadu laikā tā ir mazinājusies, lai gan cits šīs valsts pilots Fetels laikā no 2010. līdz 2013.gadam izcīnīja četrus čempiona titulus.

Iepriekšējā sezonā Konstruktoru kausa izcīņā triumfēja «Mercedes» komanda, kamēr par čempionu pilotu ieskaitē kļuva šīs vienības britu braucējs Lūiss Hamiltons.

Jau pirmajā šīs sezonas posmā Austrālijā, kurā labākie bija abi «Mercedes» piloti, neiztika bez sarežģījumiem, jo uz starta devās tikai 15 formulas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu