«Ledus sirds» skaņu celiņš vēlreiz atgriežas virsotnē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Muzikālās ziemas animācijas filmas «Frozen» («Ledus sirds») skaņu celiņš atguvis 1. vietu ASV pieprasītāko mūzikas ierakstu topā, ziņo «billboard.com».

Nedēļas griezumā tas pārdots 99 000 eksemplāru, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» ceturtdien izlaistie dati. Kopumā albums pārdots jau 1,4 miljonos kopiju. Šī ir jau sestā nedēļa, kad šis skaņu ieraksts gozējas uz pjedestāla augstākā pakāpiena.

Tas ir labākais rezultāts kopš episkās filmas «Titāniks» («Titanic») skaņu celiņa, kurš virsotnē 1998. gadā bija 16 nedēļas.

Kopš «Billboard» sāka apkopot datus 1991. gadā, tikai četri filmu skaņu celiņi spējuši atrasties virsotnē sešas nedēļas. Bez «Ledus sirds» un «Titānika» tie ir «The Lion King» (desmit nedēļas 1994. un 95. gadā) un «The Bodyguard» (divdesmit nedēļas 1992. un 93. gadā). Savukārt visu laiku labākais rezultāts pieder filmas «West Side Story» mūzikai - 54 nedēļas pirmajā vietā 1962. un 63. gadā.

2. vietā šonedēļ digitāli izdots kantri mūziķa Lūka Braiena (Luke Bryan) mazalbums (EP) «Spring Break 6 … Like We Ain't Ever». Pārdotas 74 000 kopiju.

Pagājušās nedēļas līderis, hiphopa «Volstrītas vilks» Riks Ross (Rick Ross) ar «Mastermind» noslīdējis uz 3. vietu.

Pagājušā gada «LMT Summer Sound» festivāla viesis amerikāņu neosoula dziedātājs Nataniels Dokinss (Nathaniel Dawkins) jeb Aloijs Blaks (Aloe Blacc) ar savu trešo plati «Lift Your Spirit» (skat. recenziju) kā jaunums 4. vietā (45 000).

Savukārt Farels Viljamss (Pharrell Williams) jeb vienkārši Farels ar otro soloalbumu «G I R L» (skat. recenziju) spiests samierināties ar 5. vietu. Nedēļas griezumā Farela albums pārdots 45 000 eksemplāru. Farels Viljamss jaunajā platē citē R&B, soula, fanka klasiku, citē pats sevi un izmanto tos elementus, kuri pierādījuši, ka darbojas. Piemēram, albumā ir kopdarbs (dziesma «Gust of Wind») ar «Daft Punk», kas būtībā ne ar ko neatšķiras no franču dueta un Farela hita «Lose Yourself to Dance». Arī sadarbība ar Džastinu Timberleiku («Brand New») nav nejauša un ieturēta klasiskā Maikla Džeksona «Thriller» ēras stilistikā. «Hunter» jūtama Prinsa (Prince) ietekme, arī «Gush» balstās uz klasiskas fanka ģitāras rifa, tiesa, šoreiz to nav iespēlējis Nails Rodžers (Nile Rodgers) (viņš spēlē rifu «Daft Punk» hitā «Get Lucky»).

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 18%.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu