«Apple» vadītājs Tims Kuks plāno ziedot visu savu bagātību labdarībai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

ASV datortehnoloģiju kompānijas «Apple» vadītājs Tims Kuks plāno ziedot visu savu bagātību filantropiskiem mērķiem, ziņo ASV žurnāls «Fortune».

Kuks pastāstīja šim žurnālam, ka viņš jau ir kaut ko ziedojis pa kluso, bet izstrādās regulāru filantropijas plānu, lai ziedotu visu savu bagātību pēc tam, kad viņš būs apmaksājis tuva radinieka augstākās izglītības izdevumus.

«Fortune» lēš, ka 54 gadus vecajam Kukam pieder apmēram 120 miljoni ASV dolāru (110 miljoni eiro) akcijās un 665 miljoni dolāru (607 miljoni eiro) akcijās ar ierobežotas rīkošanās tiesībām, tātad viņa bagātība ir gandrīz 800 miljoni dolāru (731 miljons eiro).

Kuks 2012.gada sākumā kļuva par «Apple» vadītāju pēc šīs firmas ilggadējā vadītāja Stīva Džobsa nāves. 2014.gada oktobrī viņš atklāti paziņoja, ka ir gejs. Kuks arī ir kļuvis par cilvēktiesību, rasu un dzimumu līdztiesības aizstāvi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu