«OK Computer» pievienos ASV Kongresa bibliotēkas reģistram

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Britu alternatīvā roka grupas «Radiohead» albums būs starp 25 mūzikas ierakstiem, kas šogad iekļauti ASV Kongresa bibliotēkas Nacionālajam mūzikas reģistrā. Katru gadu bibliotēka izvēlas vairākus «kulturāli, vēsturiski vai estētiski nozīmīgus» ierakstus, kas tiks saglabāti reģistrā. Šogad izvēlēti skaņdarbi, kas radīti laikā no 1890. līdz 1999. gadam.

Nacionālajā mūzikas reģistrā iekļauta amerikāņu R&B mūziķa Bena Kinga dziesma «Stand By Me», kā arī folkmūzikas dziedātājas Džoanas Baezas, dueta «The Righteous Brothers», rokgrupas «The Doors» un komiķa Stīva Mārtina ieraksti. Pavisam reģistram pievienoti 25 ieraksti.

Izvēloties skaņdarbus, vērā tiek ņemtas klausītāju izvirzītas nominācijas. Saglabāšanai Nacionālajā mūzikas reģistrā var virzīt tikai tādus ierakstus, kas ir vismaz desmit gadus veci.

1997. gadā iznākušais albums «OK Computer» izvēlēts tāpēc, ka tajā atspoguļota patērētāju sabiedrība, sociālā atsvešināšanās, izolācija, panīkums un melanholiska atmosfēra, sacīja bibliotēkas pārstāvis.

«Es uz to raugos kā īpašu fenomenu rokmūzikā, kas, iespējams, sākās ar «The Velvet Underground» un «The Doors«,» norādīja kurators Mets Bārtons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu