Meklē radus Latvijas teritorijā dzimušam vīrietim, kurš ceļoja ar «Titāniku»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Starp pasažieriem, kuri 1912.gadā gāja bojā prāmja «Titāniks» pirmajā un vienīgajā reisā, bija arī kāds Latvijas teritorijā dzimis vīrietis, šodien žurnālistiem paziņoja izstādes «Titanic The Exhibition» pārstāve Latvijā Inga Kadeka.

Tas esot noskaidrots, gatavojoties izstādei. Pie šāda atklājuma nonācis viens no «Titānika» artefaktu kolekcionāriem un izstādes organizatoriem Deivids Lorenss no Lielbritānijas.

Ar «Titāniku» ceļojušo Latvijas teritorijā dzimušo vīrieti sauca Neitans Goldsmits. Viņš brauca 3. klasē. Zināms, ka Goldsmits dzimis 1871.gadā Kreicbergā, kas atradās mūsdienu Krustpils teritorijā. Vēlāk viņš pārcēlies uz Dienvidāfriku, bet mūža pēdējos gadus nodzīvojis Dienvidamerikā.

Organizatori vērsās pie žurnālistiem ar vēlmi uzmeklēt šī cilvēka radiniekus, kuri, iespējams, dzīvo Latvijā. Viņi vēlētos šim pasažierim veltīt galeriju savā izstādē. Ikviens cilvēks, kas varētu zināt ko vairāk par Goldsmitu un viņa izcelsmi, aicināts sazināties ar izstādes pārstāvjiem.

Kontaktpersona presei Latvijā ir Antra Savleviča, kuras tālrunis ir 26 422 891.

Kā ziņots, šodien Rīgas Sporta manēžā tiek atklāta pasaulē lielākā «Titānikam» veltītā ceļojošā izstāde. Izstādi veido vairāk nekā 375 vēsturiski objekti, kas atradās uz «Titānika» vai tā līdzinieka - kuģa «Olimpija» («Olympic»). Eksponātu vidū ir priekšmeti, kas tika nocelti no kuģa īsi pirms tā došanās ceļā uz Ņujorku, atrasti jūrā tūlīt pēc katastrofas, tādi, kurus paņēma līdzi izdzīvojušie pasažieri, kā arī priekšmeti no Džeimsa Kamerona 1997.gada filmas, kuru vidū ir arī briljanta «Okeāna sirds» kopija, kā arī Keitas Vinsletas un Leonardo di Kaprio tērpi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu