«Palladium» uzstāsies Rufuss Veinraits

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Koncertzālē «Palladium» šovakar pirmo reizi Latvijā uzstāsies kanādiešu dziedātājs un komponists Rufuss Veinraits (Rufus Wainwright), informēja koncerta rīkotāju pārstāve Linda Igolniece.

Mūziķa pēdējo gadu pieredze dzirdama viņa septītajā studijas albumā «Out of the Game», kas radīts sadarbībā ar producentu Marku Ronsonu. Albumā saglabājas viņam raksturīgie stāsti un greizais humors ar klasiskās popmūzikas pieskaņu.

Pēdējie gadi Veinraita dzīvē ir bijuši muzikāliem piedzīvojumiem bagāti - šovasar viņš uzstājās uz Glastonberijas festivāla galvenās skatuves. Nesen Veinraits radījis operu un ticis nominēts «Grammy» balvai par Džūdijas Gārlendas «Carnegie Hall» koncerta jauniestudējumu.

Veinraits ir ierakstījis septiņus studijas albumus un ieguvis divus «Juno Awards» apbalvojumus kategorijā «Labākais alternatīvais albums» - vienu par 1999.gada albumu «Rufus Wainwright» un otru par 2002. gada ierakstu «Poses». Jau 15 gadu vecumā Veinraits tika nominēts «Genie Award» apbalvojumam par labāko oriģinālo dziesmu. Gadu vēlāk viņš saņēma «Juno Award» nomināciju daudzsološākā vokālista kategorijā, kā arī 2008.gada «Brit Awards» nomināciju kā labākais starptautiskais mākslinieks. 2009.gadā Veinraits saņēma «Grammy» balvu par labāko tradicionālo popa vokālo albumu.

Veinraita koncertu iesildīs mūziķa māsa Lūsija Vainraita Roša. Viņa darbojas «indie» mūzikā. Igolniece atzīmēja, ka mūziķe izceļas ar vokālu, asprātīgiem dziesmu tekstiem, kā arī unikālu uzstāšanās stilu. Dziedātāja pērn izdevusi ierakstu «There’s A Last Time For Everything». Igolniece stāstīja, ka tas sniedz padziļinātu ieskatu mākslinieces krāšņajā muzikālajā mantojumā, kas dod viņai iespēju veidot piesātinātu, no mūzikas ierakstu kompānijām neatkarīgu karjeru.

Lai gan Veinraita Roša sākotnēji strādāja par skolotāju, mūziķu ģimenē augusī māksliniece 2005.gadā pilnībā pievērsās mūziķes karjerai, iedvesmu smeļoties brāļa koncertturneju dzīvē. 2009.gadā par savu dziesmu «Snare Drum» Vainraita Roša ieguva balvu «Independent Music Awards» kategorijā «Labākā folka dziedātāja/autora dziesma».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu