«Dumpinieki» pelna miljonus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Spraigās fantastikas sāgas «Citādie» otrā daļa «Dumpinieki» («Insurgent») jau pirmajā izrādīšanas nedēļā visā pasaulē ir guvusi nedalītu skatītāju uzmanību un filmas veidotājiem ir ienesusi vismaz 100 miljonus dolāru lielu peļņu. Arī Latvijas kinoteātros tā ir ierindojusies starp skatītākajām filmām.

Fantastikas trilleris «Dumpinieki» ir spriedzes pilns stāsts par futūristisko Čikāgu, kura ir sagrauta drupās un starp kuras stingri nodalītajām kopienām aug spriedze un briest karš. Šajā agresīvajā un šausmu pilnajā pasaulē bēguļo Trisa ar Tobiasu, meklējot savu piederību un kopienu nežēlīgo rīcību motīvus.

Efektīgais kino darbs «Dumpinieki» ir uzņemts pēc amerikāņu rakstnieces Veronikas Rotas grāmatu triloģijas «Citādie» motīviem. Veronikai bija tikai 22 gadi, kad nu jau par leģendāro dēvētās triloģijas pirmā daļa, kas vienlaikus ir arī rakstnieces pirmais romāns, visā pasaulē kļuva par dižpārdokli.

Aktieri Teo Džeimss (Theo James) un Šeilīna Vudlija (Shailene Woodley) filmas "Insurgent" pirmizrādē
Aktieri Teo Džeimss (Theo James) un Šeilīna Vudlija (Shailene Woodley) filmas "Insurgent" pirmizrādē Foto: AP/Scanpix

Lai gan rakstniece atzīst, ka filmas veidotāji ir veikuši būtiskas izmaiņas viņas radīto varoņu tēlos un likteņos, tomēr, viņasprāt, tieši mūsdienu kino iespējas stāstam ir ļāvušas kļūt vēl krāšņākam un aizraujošākam. «Es zināju, ka filmas veidotājiem lielākus izaicinājumus sagādās tieši «Dumpinieku» daļa. Tajā ir daudz sarežģītāki attiecību līmeņi. Taču man svarīgākais ir tas, lai varoņi nezaudē savu personību, un tas nav noticis,» pēc filmas «Dumpinieki» pirmizrādes presei atzina Veronika Rota.

Filmas «Dumpinieki» režisors ir fantastikas žanra meistars Roberts Šventke, savukārt galvenās lomas atveido tādas Holivudas zvaigznes kā Šeilīna Vudlija, Keita Vinsleta un Teo Džeimss.

Latvijas kinoteātros no 20. marta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu