Svētā Patrika dienā pat tilts kļūst zaļš!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ik gadu 17. martā tūkstošiem īru dodas Svētā Patrika dienas parādē, un ir viena lieta, kas viņus visus vieno. Tā ir zaļā krāsa, kas kļuvusi par vienu no īru nacionālo svētku simboliem. Īri tic, ka šī krāsa nes veiksmi.

Kā liecina nostāsti, sākotnēji tradicionālā Svētā Patrika dienas krāsa bija zila, tomēr pakāpeniski to aizstāja zaļā. Zaļā krāsa ir viena no Īrijas valsts karoga krāsām, turklāt Īrija tiek dēvēta par «smaragda salu» tās zaļo dabas skatu dēļ. Zaļa ir arī āboliņa lapa, vēl viens Svētā Patrika dienas simbols, tāpēc ir skaidrs, kādēļ tieši zaļajai krāsai šajos svētkos piešķirta simboliska nozīme.

Svētā Patrika dienā teju viss kļūst zaļš – ēdiens, dzērieni, par apģērbu un aksesuāriem nemaz nerunājot. Gadu gaitā šajā dienā izveidojusies tradīcija zaļā krāsā izgaismot arī ēkas un tiltus. Sekojot šai tradīcijai, arī Rīgā vakar zaļā krāsā tika izgaismots viens no galvenajiem pilsētas objektiem – Vanšu tilts.

Aplūko Vanšu tilta izgaismošanas fotogaleriju!

Tilts zaļā krāsā būs izgaismots visas nedēļas garumā, un to noslēgs vērienīgas Sv. Patrika dienas svinības. Jau piektdien, 21. martā īru viskijs Jameson «Sapņu Fabrikā» uzsauks ballīti par godu Svētā Patrika dienai.

Saņem ielūgumus uz grandiozo ballīti www.draugiem.lv/jameson vai www.facebook.com/JamesonLatvija un ballējies kopā ar grupām «Dzelzs Vilks», «Triānas Parks», «Headline», kā arī pieprasītākajiem Latvijas dīdžejiem Egonu Reiteru un Artūru Medni!

Draugiem.lv

Facebook.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu