«Skyforger» piedāvā pirmo dziesmu no «Senprūsijas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jau ziņots, ka 6. aprīlī klajā nāks pašmāju pagānmetāla apvienības «Skyforger» jaunais albums «Senprūsija» («Thunderforge Records»). Grupa šonedēļ publiskojusi pirmo vēstnesi no šīs plates - dziesmu «Tagad vai nekad».

Dziesma stāsta par Lielo prūšu sacelšanos, kas notika no 1260. līdz 1274. gadam. Tās laikā prūšu ciltīm gandrīz izdevās pilnībā padzīt vācu Teitoņu ordeni no savas zemes. Tomēr ar nepārtrauktu dzīvā spēka pieplūdumu no Eiropas un ar daudzu Eiropas līderu iesaistīšanos konfliktā sacelšanās tika apspiesta un prūši atkal pakļauti ordenim. Vairāk informācijas par šo tēmu varēs izlasīt CD bukletā.

«Mūsu jaunais albums «Senprūsija» ir veltīts senajai baltu tautai prūšiem, kuri gadsimtu laikā ir iznīcināti kopā ar savu unikālo kultūru. Domāju, ka mums, atlikušajiem baltiem, latviešiem un lietuviešiem, ir ļoti svarīgi nepazaudēt un neaizmirst šo savu kopējās vēstures posmu, tāpēc mēs uzskatījām par svarīgu izveidot šādu albumu,» stāsta «Skyforger» vokālists Pēteris Kvetkovskis.

«Runājot par albuma vāciņa bildi, mana doma bija parādīt, ka viss, kas palicis pāri no kādreiz varenās prūšu tautas, ir kauli (arheoloģiskajos izrakumos) un daži artefakti, viss pārējais ir zudis nebūtībā,» skaidroja grupas līderis.

«Senprūsija»
«Senprūsija» Foto: Publicitātes foto

«Senprūsijas» dziesmu saraksts:

1. Ei skīja, skīja

2. Senprūsija

3. Sudāvu jātnieki

4. Tagad vai nekad

5. Herkus Monte

6. Rāmava

7. Lepnums un spīts

8. Divi brāļi

9. Melnās buras

10. Nekas nav aizmirsts

11. Rituāls

12. Zem Lietuvas karogiem

Ceturtdien, 2. aprīlī, grupa aicina visus interesentus uz klubu «Melnā piektdiena» (Brīvības gatve 193c), kur plkst. 19.00 rīkos vēsturisko vakaru veltītu senajai prūšu tautai. Ar prūšu vēsturi un kultūru klātesošos iepazīstinās senās folkloras izzinātāja Inese Krūmiņa, vēsturnieki Agris Dzenis un Raitis Simsons.

Pēc plkst. 21.00 būs iespēja arī pirmo reizi Latvijā noklausīties jauno albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu