Kas ir Svētā Patrika diena? (16)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ik gadu 17. martā Īrijā ar lielu vērienu tiek svinēti īru nacionālie svētki – Svētā Patrika diena. Šajā dienā visā valstī ar krāšņām parādēm, svētku koncertiem un pat svētku salūtu tiek godināts Īrijas aizbildnis Svētais Patriks.

Leģenda vēsta, ka tieši Svētais Patriks Īrijā ieviesis kristietību un no salas padzinis visas čūskas. Savukārt cita leģenda stāsta, ka Svētās Trīsvienības jēdzienu Svētais Patriks paskaidrojis ar trejlapu āboliņu. Tāpēc āboliņa lapa kļuvusi par vienu no šo svētku simboliem.

Neatņemama Svētā Patrika dienas tradīcija ir piedalīšanās parādēs. Šajā dienā ielās iziet tūkstošiem zaļās drēbēs ģērbtu īru rudās parūkās un zaļās cepurēs, lai ar vērienu nosvinētu savus nacionālos svētkus.

Lai gan šo svētku pirmsākumi meklējami Īrijā, Svētā Patrika dienu ar krāšņām parādēm un jautrām izdarībām svin arī citviet pasaulē – Amerikas Savienotajās Valstīs, Kanādā, Austrālijā, Vācijā un citur.

Pēdējo gadu laikā arī Latvijā sāk iezīmēties šo svētku svinēšanas tradīcijas. Arī šogad tradicionālais īru viskijs Jameson uzsauc vērienīgu ballīti rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Svētā Patrika dienas svinības norisināsies 21. martā «Sapņu Fabrikā». Uz skatuves kāps iemīļoti pašmāju mūziķi «Dzelzs Vilks», «Triānas Parks» un «Headline», bet par dejām visa vakara garumā rūpēsies Latvijas pieprasītākie dīdžeji Egons Reiters un Artūrs Mednis.

Vairāk informācijas par iespēju saņemt ielūgumus uz pasākumu meklējiet:

Draugiem.lv

Facebook.com

Komentāri (16)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu