Paziņotas Bukera starptautiskās prēmijas nominācijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Otrdien Keiptaunā paziņots Bukera starptautiskās prēmijas nomināciju saraksts, kurā ir desmit rakstnieki no visas pasaules. Prēmija 60 000 sterliņu mārciņu (82 000 eiro) apmērā katru otro gadu tiek pasniegta vienam rakstniekam, kura daiļliteratūras darbi sarakstīti vai tulkoti angļu valodā.

Bukera starptautiskā balva atšķiras no Bukera prēmijas, jo ar to apbalvo rakstnieka jaunradi ilgākā laika posmā, tās attīstību un vispārējo ieguldījumu daiļliteratūrā.

Nomināciju sarakstā iekļauti autori no ASV, Argentīnas, Kongo, Indijas, Ungārijas un citām valstīm.

«Šis ir visinteresantākais nomināciju saraksts. Tas vērš uzmanību uz rakstniekiem no ļoti tālām zemēm,» sacīja Bukera prēmijas fonda priekšsēdētājs Džonatans Teilors.

Uzvarētāju paziņos svinīgā ceremonijā Londonā 19.maijā. Iepriekšējo uzvarētāju vidū ir tādi rakstnieki kā amerikāņi Lidija Deivisa un Filips Rots, kanādiete Alise Manro, nigērietis Činua Ačebe un albānietis Ismails Kadare, kurš 2005.gadā saņēma pirmo Bukera starptautisko prēmiju.

2015. gada Bukera starptautiskās prēmijas nomināciju saraksts:

1. Sesars Aira (Argentīna);

2. Hoda Barakata (Libāna);

3. Marisa Konde (Gvadelupa);

4. Amitavs Gošs (Indija);

5. Fanija Hova (ASV);

6. Ibrahims al-Koni (Lībija);

7. Leslo Krasnahorkajs (Ungārija);

8. Alēns Mabankū (Kongo);

9. Mia Kuto (Mozambika);

10. Marlēna van Nīkerka (Dienvidāfrika).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu