Rastorgujevam izcils slēpojums un sestā vieta iedzīšanā (25)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien izcīnīja augsto sesto vietu Pasaules kausa izcīņas sezonas priekšpēdējā, astotā, posma Somijā 12,5 kilometru iedzīšanas sacensības.

Rastorgujevs iedzīšanas sacensības sāka tikai ar 41.numuru, vienu minūti un 47 sekundes aiz sestdienas desmit kilometru sprinta distances uzvarētāja Juhannesa Tingnesa Bē no Norvēģijas.

Pirmajās divās šaušanās Rastorgujevs nepieļāva nevienu kļūdu, kas ļāva pakāpties jau uz 23.vietu, taču noslēdzošajās divās šaušanās Latvijas labākais biatlonists pieļāva pa vienai kļūdai, taču ārkārtīgi ātrais slēpojums viņam ļāva pakāpties līdz pat sestajai pozīcijai.

Par uzvarētāju kļuva Bē, kurš triumfēja pat ar piecām kļūdām šaušanā. Latvijas biatlonists no norvēģa atpalika par 31,5 sekundēm.

Otro vietu ar trim kļūdām šaušanā tikmēr ieguva titulētais Francijas biatlonists Martēns Furkads, no Bē atpaliekot par 19,2 sekundēm.

Trešo vietu izcīnīja zviedrs Bjērns Ferijs.

Sestdien posma otrajās sprinta sacīkstēs Rastorgujevs ierindojās sev necilajā 41.vietā, bet pārējie divi Latvijas pārstāvji iedzīšanai nekvalificējās - Rolands Pužulis finišēja 75.vietā, savukārt Edgars Piksons pēc divām kļūdām pirmajā šaušanā no sacensībām izstājās.

Jau vēstīts, ka pirmajās sprinta sacensībās ceturtdien Rastorgujevs bez kļūdām šaušanā izcīnīja augsto 11.vietu, kamēr Piksons ar divām kļūdām šaušanā ierindojās 70.vietā, bet Pužulis ar vienu kļūdu bija 75.pozīcijā.

Plkst.13.15 desmit kilometru iedzīšanas sacensības aizvadīs sievietes, tomēr Latvija šeit nebūs pārstāvēta, jo sestdien sprintā Žanna Juškāne ierindojās ļoti pieticīgajā 84.vietā un apsteidza vien trīs konkurentes. Pirmajās sprinta sacensībās ceturtdien Juškānei izdevās sasniegt karjeras labāko rezultātu kādā no Pasaules kausa posmiem - 24.vieta.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 798 punktiem ir Furkads, bet ar 560 punktiem viņam seko Bē. Trešais ar 557 punktiem ir Ēmils Hegle Svendsens no Norvēģijas.

Tikmēr Rastorgujevs ar 355 punktiem pakāpies uz kopvērtējuma 18.vietu.

Kā zināms, februārī Rastorgujevs atzīstami startēja Soču olimpiskajās spēlēs, augstāko vietu - devīto - izcīnot iedzīšanas sacensībās. Tāpat Olimpiādē Latvijas labākajam biatlonistam izdevās ierindoties 14.vietā masu startā, 17.pozīcijā sprintā un 33.vietā individuālajās sacensībās.

Savukārt iepriekšējā posmā, kas pagājušajā nedēļā risinājās Pokļukā, Rastorgujevs izcīnīja devīto vietu sprintā un iedzīšanā, kā arī finišēja vienpadsmitais distancē ar masu startu. Sprintā un masu startā izcīnītās vietas bija viņa labākās karjerā šajās distancēs.

Nākamajā nedēļā Norvēģijā biatlonisti noslēgs Pasaules kausa sezonu.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu