Festivāls «2Annas» dosies Latvijas tūrē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Festivāls «2Annas» līdz jūnijam viesosies 11 dažādās Latvijas pilsētās, izrādot labākās pagājušā gada festivāla īsfilmas, apvienojot tās vienotā programmā «Projektors 2015», informē festivāla organizatoru pārstāve Inita Jansone.

Piedāvāto filmu klāstā būs gan Latvijā veidotas īsfilmas, piemēram, Lailas Pakalniņas «Īsfilma par dzīvi» un jau vairākkārt apbalvotā Raita un Laura Ābeļu filma «Kastrāts kuilis», gan arī dažādu žanru īsfilmas no visas pasaules, starp kurām ir arī labākās starptautiskās spēlfilmas balvu ieguvusī īsfilma no ASV - «Miljons jūdžu attālumā».

Kā pastāstīja Jansone, «Projektors» ir pirmais projekts, kuru festivāls katru gadu īsteno, sākot jauno darba sezonu. Tūre pirmo reizi notika 2007. gadā, bet tagad tā jau kļuvusi par tradīciju, dažādās vietās izrādot labāko no iepriekšējā gada festivāla, vienlaikus sniedzot papildu publicitāti filmu veidotājiem. «Projektors» ir arī iespēja reģionu iedzīvotājiem, kuri festivālu nevarēja vērot klātienē, redzēt jaunākās kino tendences Eiropā un pasaulē, kā arī jaunākos pašmāju kino veidotāju darbus.

Festivāla «2Annas» prioritāte vienmēr bijusi skatītāju izglītošana. Festivāla organizatori ir pārliecināti, ka «Projektors» ir lieliska platforma, kā veicināt informācijas apmaiņu starp festivālu un kinoskatītājiem. Festivāls tādēļ piedāvās divas atšķirīgas programmas - vienu, kas domāta bērnu un jauniešu mērķauditorijai, kā arī programmu pieredzējušiem kinoskatītājiem.

Latvijas tūre jeb «Projektors 2015» sāksies 26. martā Liepājā un tālāk 11. aprīlī dosies uz Kuldīgu. 24. aprīlī filmas tiks rādītas Secē, 25. aprīlī - Brocēnos, 1. maijā - Zentenē, 2. maijā - Dubultos, 27. maijā - Vallē, 28. maijā - Preiļos, 1. jūnijā - Rēzeknē, 6. jūnijā un 7. jūnijā - Dobelē, bet 21. jūnijā - Cīravā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu