Maratonists no «Vienotības» Biķernieku mežā šauj pa suņiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: facebook.com/raimonds.elbakjans

Biķernieku mežā svētdien noticis bīstams incidents ar šaudīšanos - tur kāds skrējējs, bruņojies ar pistoli, mēģināja šaut uz suņiem, svētdien vēstīja LTV «Panorāma». Pateicoties vairākiem garāmgājējiem, vīrieti izdevās aizturēt, un tas izrādījās bijušais Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja vietnieks Sigords Stradiņš.

Valsts policija (VP) apstiprina informāciju par incidentu Biķernieku mežā. Kāds vīrietis skrējis pa mežu, gatavojoties maratonam, kad, pēc viņa stāstītā policijai, viņam mēģinājis uzbrukt suns. Vīrietis suņa virzienā raidījis divus šāvienus, pēc kā viņu apturējuši suņa saimnieki.

Šāvēja aizturētājs ir sportists Raimonds Elbakjans. Viņš «Panorāmai» sacīja, ka svētdienas rītā ar ģimeni – vecākiem un bērniem – devies pastaigā, kad viņus pārsteidzis kāds garām skrienošs vīrietis, kurš izšāvis no pistoles. «Man ir Aļaskas malamuts un Bernes ganu suns. Aļaskietis bija ar mani 100 metru attālumā, kad izdzirdēju pirmo šāvienu, Bernietis skraidīja pa brikšņiem 20 metrus no šāvēja. Viņš vienkārši apstājās, sāka tēmēt bernietim un divas reizes izšāva! Vot tā izmanto ieročus bijušais policists,» portālā «Facebook» piedzīvoto atstāstījis Elbakajns.

Kad Elbakjans gribējis viņu apturēt, skrējējs izrādījis pretestību, nogrūdis viņu no velosipēda, taču viņam izdevies šāvēju satvert, nogāzt zemē un kopā ar tēvu izdevies skrējēju arī atbruņot, sasiet viņam rokas un kājas. Atbruņotā un sasietā skrējēja bildes ar pārsistu, asiņainu degunu viņš publicējis «Facebook». Kā norāda Elbakjans, vispārsteidzošākais bijis tas, ka viņam bija kaujas ierocis, makarovs, ar pilnu aptveri un vēl vienu aptveri, līdz pusei pilnu ar patronām. «Nezinu, vai tā pienāktos skriet pa mežu publiskā vietā – vai tiešām ir tik lieli draudi?» vaicā Elbakjans.

Šāvējs izrādījies 43 gadus vecais Sigords Stradiņš. Publiski pieejamā informācija liecina, ka viņš pēdējos gados strādājis kā pašnodarbinātais un pirms diviem gadiem no «Vienotības» saraksta kandidēja pašvaldību vēlēšanās Rīgā. Vairākkārt kā «Vienotības» pārstāvis strādājis CVK un bijis arī tās priekšsēdētāja vietnieks. Ar pašu Stradiņu «Panorāmai» neesot izdevies sazināties, jo viņa tālrunis bijis izslēgts.

VP informēja, ka

par notikušo ierosinātas trīs administratīvās lietas.

Pirmā – par ieroču nēsāšanas noteikumu iespējamu pārkāpšanu. Vīrietim bijusi ieroča nēsāšanas atļauja, taču ierocis tagad uz laiku atsavināts. Otra lieta ierosināta par iespējamu dzīvnieku turēšanas noteikumu pārkāpumu, vedot pastaigā suni bez pavadas vai uzpurņa, trešā – par iespējamu miesas bojājumu nodarīšanu cilvēkam, kurš aizturējis šāvēju.

Izskanējusī informācija raisījusi diskusijas sociālajos tīklos - vieni uzskata, ka skrējējs rīkojies neadekvāti, citi kritizē suņu saimniekus, ka tie savus mīluļus publiskā vietā palaiduši brīvsolī bez uzpurņa.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu