Rika Rosa un Farela cīņā spēcīgāks izrādās Ross (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» starp diviem hiphopa mūzikas pārstāvjiem norisinājās sīva cīņa par 1. vietu. Jaunus albumus izdevis gan hiphopa «Volstrītas vilks» Riks Ross (Rick Ross), gan 40 gadus vecais Farels Viljamss (Pharrell Williams) jeb vienkārši Farels.

Šajā titānu cīņā pārāks izrādījās 38 gadus vecais reperis, uzņēmējs, izdevējs Riks Ross (Rick Ross) un viņa plate «Mastermind». Nedēļas griezumā repera jaunais albums pārdots 179 000 eksemplāru, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» ceturtdien izlaistie dati. Albumā piedalās virkne hiphopa pasaules zvaigžņu: Jay-Z, Jeezy, The Weeknd, Kanye West, Big Sean, Meek Mill, Lil Wayne, French Montana, Diddy, Scarface, Sizzla, Mavado, Z-Ro u.c.

Farels Viljamss
Farels Viljamss Foto: Reuters/ScanPix

Tikmēr Farela otrais soloalbums «G I R L» (skat. recenziju) spiests samierināties ar 2. vietu. Nedēļas griezumā Farela albums pārdots 112 000 eksemplāru. Farels Viljamss jaunajā platē citē R&B, soula, fanka klasiku, citē pats sevi un izmanto tos elementus, kuri pierādījuši, ka darbojas. Piemēram, albumā ir kopdarbs (dziesma «Gust of Wind») ar «Daft Punk», kas būtībā ne ar ko neatšķiras no franču dueta un Farela hita «Lose Yourself to Dance». Arī sadarbība ar Džastinu Timberleiku («Brand New») nav nejauša un ieturēta klasiskā Maikla Džeksona «Thriller» ēras stilistikā. «Hunter» jūtama Prinsa (Prince) ietekme, arī «Gush» balstās uz klasiskas fanka ģitāras rifa, tiesa, šoreiz to nav iespēlējis Nails Rodžers (Nile Rodgers) (viņš spēlē rifu «Daft Punk» hitā «Get Lucky»).

3. vietā ziemas animācijas filmas «Frozen» («Ledus sirds») skaņu celiņš (100 000). Kopumā šis albums jau pārdots 1.3 miljonos eksemplāru.

Populārā seriāla «Glee» zvaigzne Lī Mišela (Lea Michelle) ar savu plati «Louder» startē 4. vietā (60 000).

Kārtējā kantri mūzikas apvienība «Eli Young Band» debitē 5. vietā ar jauno albumu «10,000 Towns».

Top10 noslēdz savulaik populārā R&B dīva Ašanti (Ashanti) ar jauno ierakstu «Braveheart». Tas ir pirmais dziedātājas albums kopš 2008. gada.

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 9%.

)

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu