Latviju pārstāvošais Nakonečnijs uzvar PK posmā modernajā pieccīņā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latviju pārstāvošais ukrainis Ruslans Nakonečnijs svētdien Ēģiptes galvaspilsētā Kairā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) otrajā posmā modernajā pieccīņā.

Nakonečnijs nopelnīja 1465 punktus, aiz sevis atstājot Janu Kufu no Čehijas ar 1354 punktiem un Pāvelu Tihonovu no Baltkrievijas ar 1446 punktiem.

Otrs Latvijas sportists - Deniss Čerkovskis ar 1397 punktiem palika 17. vietā 36 dalībnieku konkurencē.

Nakonečnijs paukošanā nopelnīja 226 punktus, kas bija septītais rezultāts, peldēšanā viņš ar 334 punktiem bija trešais, bet jāšanā ar 286 punktiem viņš uzrādīja 19. rezultātu. Savukārt šaušanas un skriešanas kombinācijā viņš nopelnīja 619 punktus, kas bija otra lielākā punktu summa. Čerkovskis bija septītais jāšanā, paukošanā viņam bija 15. vietā, peldēšanā 28. vietā, bet kombinācijā 18. vieta.

Pērn tika nokārtotas formalitātes, lai Nakonečnijs starptautiskās sacensībās varētu startēt ar Latvijas licenci, taču viņš nav ticis pie Latvijas pilsonības.

Sestdien sieviešu sacensībās Jeļena Rubļevska ieņēma 13. vietu, bet Olga Šišlova ierindojās 32.pozīcijā.

Modernajā pieccīņā norisinās arī cīņa par ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie olimpiskās ceļazīmes varēs tikt vairākos veidos. Pa vienam olimpietim vīriešu un sieviešu konkurencē tiks noskaidrots PK izcīņas finālsacensībās jūnijā Minskā, kur tiesības startēt Riodežaneiro nopelnīs tikai uzvarētāji.

Eiropas čempionātā pie ceļazīmēm uz Riodežaneiro tiks pa astoņiem labākajiem sportistiem kā sieviešu, tā vīriešu konkurencē. Pa trim olimpiešiem noskaidros arī nākamajos divos - 2015. un 2016. gada pasaules čempionātos, bet pēdējie seši dalībnieki sievietēm un vīriešiem tiks noteikti pēc vietas rangā 2016. gada jūnijā starp tiem atlētiem, kuri vēl nebūs tikuši pie olimpiskajām ceļazīmēm.

PK sezonā būs četri posmi - arī Romā (Itālija) un Kečkemetā (Ungārija), bet PK fināls jūnijā notiks Minskā (Baltkrievija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu