Nīla Janga mūzikas atskaņotāja izveidei diennaktī saziedo 1,25 miljonus dolāru (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kanādiešu mūziķim Nīlam Jangam izdevies vietnē «Kickstarter.com» vienas diennakts laikā savākt vairāk nekā 1,25 miljonus ASV dolāru (900 000 eiro), lai laistu klajā digitālo mūzikas servisu un atskaņotāju «Pono».

Jangs cerēja savākt 800 000 dolāru (578 000 eiro). Mērķa sasniegšanai bija atvēlētas 35 dienas.

Ar «Pono» atskaņotāja palīdzību mūziku varēs klausīties kvalitātē, kas skaņas ziņā būs augstvērtīgāka nekā populārajam MP3 formātam.

«Pono» piedāvās mūzikas lejupielādes, pārnēsājamus mūzikas atskaņotājus un ierakstu pārveidošanu no digitāla uz analogu formātu. Jaunās tehnoloģijas mērķis ir atskaņot dziesmas tieši tā, kā tās izklausījās ieraksta brīdī.

Ziedojumu vākšana joprojām turpinās. «Visbiežāk «lieka» nauda nemaz tik lieka nav,» savos noteikumos norāda «Kickstarter.com». «Ja projekts piesaista vairāk līdzekļu, tad tā autors var ieguldīt projektā vairāk. Vairāk dziesmu albumā, papildus elementus spēlē, labākus materiālus un tamlīdzīgi.»

«Kickstarter.com» noteikumi paredz, ka par katru ziedojumu kaut kas jādod pretī. Lielākie ziedotāji saņems ielūgumus uz «VIP pusdienām un klausīšanās ballīti» un tādu grupu kā «Arcade Fire», «Pearl Jam» un «Foo Fighters» parakstītus atskaņotājus.

Jangs arī uzņēmis reklāmas video, kurā jauno tehnoloģiju slavina pazīstamie mūziķi Brūss Springstīns, Deivids Krosbijs, Toms Petijs, Stings un citi.

PonoMusic vietnē Kickstarter.com

Pārnēsājamā mūzikas atskaņotāja cena būs aptuveni 399 dolāri (288 eiro). Tā ietilpība ir 128 gigabaiti, kas atbilst 1000 līdz 2000 augstas skaņas kvalitātes dziesmu. Ierīcē būs iespējams ievietot atmiņas karti, tādējādi palielinot tās atmiņu.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu