Latvijas telpu futbola izlase ar neizšķirtu pret Nīderlandi noslēdz dalību EČ kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas telpu futbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra noslēdzošajā - trešajā - mačā sestdien cīnījās neizšķirti 3:3 (2:3) ar Nīderlandes valstsvienību, paliekot grupas pēdējā, ceturtajā, vietā.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja nīderlandieši, taču pēc mazāk kā četrām minūtēm izlīdzinājumu panāca Sergejs Nagibins. Turpinājumā Nīderlande atguva vadību, bet puslaika pēdējā minūtē Oskars Ikstens ieraidīja bumbu savos vārtos un Latvija jau nokļuva iedzinējos ar 1:3. Tomēr jau pēc septiņām sekundēm precīzs bija Maksims Seņs, kurš pirms otrā puslaika panāca 2:3.

Otrajā puslaikā vienīgie vārti tika gūti 65 sekundes pirms cīņas beigām, kad Nīderlandes komanda pamanījās raidīt bumbu savos vārtos un duelis noslēdzās ar rezultātu 3:3.

Kā zināms, pirmajā kārtā Latvija trešdien ar 0:5 kapitulēja pašreizējai Eiropas vicečempionei Krievijai, bet dienu vēlāk ar 3:7 piekāpās arī mājiniekiem bosniešiem.

Pirmo vietu grupā vēlāk sestdien sadalīs Krievija, kā arī Bosnija un Hercegovina, kurām pašlaik ir pa divām uzvarām, bet Nīderlande un Latvija ar vienu punktu palika attiecīgi trešajā un ceturtajā pozīcijā, izstājoties no turpmākas cīņas par dalību finālturnīrā.

Kvalifikācijas pamatturnīra septiņu apakšgrupu uzvarētāji automātiski iekļūs Eiropas čempionāta finālturnīrā, bet septiņas otro vietu ieguvējas, kā arī viena labākā trešās vietas ieguvēja cīņu par vēl četrām ceļazīmēm uz finālturnīru turpinās izslēgšanas spēļu jeb «play-off» kārtā šī gada septembrī. Eiropas telpu futbola čempionāts 2016.gadā no 2. līdz 13.februārim risināsies Serbijā.

Latvijas valstsvienības galvenais treneris Artūrs Šketovs pirms turnīra sākuma norādīja, ka izlasei pirmo reizi vēsturē jākvalificējas finālturnīram.

Šketovs sastāvā dalībai turnīrā iekļāva 14 spēlētājus - deviņus no «Nikars» komandas un piecus no «Raba» vienības. Salīdzinājumā ar iepriekšējo kārtu sastāvā bija notikusi viena izmaiņa - Juriju Arhipovu-Prokofjevu aizstāja Dmitrijs Jakovļevs.

Latvijas telpu futbola izlase ceļazīmi uz pamatturnīru ieguva, pateicoties janvārī izcīnītajai pirmajai vietai priekšsacīkšu turnīrā Maltā. Savukārt februāra sākumā komanda aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Uzbekistānu, ciešot divas neveiksmes.

Pašreizējie Eiropas čempioni ir Itālijas telpu futbolisti, kas 2014.gadā Beļģijā notikušajā finālā ar rezultātu 3:1 pārspēja Krieviju.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs dalībai 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas pamatturnīra kārtā:

vārtsargi - Aigars Bondars, Antons Astrahancevs (abi - «Nikars»);

laukuma spēlētāji - Maksims Seņs, Igors Avanesovs, Germans Matjušenko, Oskars Ikstens, Igors Dacko, Andrejs Aleksejevs, Andrejs Šustrovs (visi - «Nikars»), Dmitrijs Jakovļevs, Artūrs Jerofejevs, Sergejs Nagibins, Artjoms Koļesņikovs, Igors Lapkovskis (visi - RABA).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu