Paziņo nominantus Žurnālistu asociācijas «Izcilības balvai 2013». Nominēta arī TVNET žurnāliste (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) paziņojusi nominantus LŽA «Izcilības balvai 2013», informēja asociācijā.

Balva tiks piešķirta sešās nominācijās: ziņa/reportāža; apraksts/portrets; pētniecība/analītika; intervija; izcilība reģionos; vizualizācija (foto, video, infografika).

Kategorijā «Ziņa/reportāža» nominēta Odita Krenberga par TV3 raidījuma «Nekā personīga» sižetu sēriju vairāku mēnešu garumā «Liepājas metalurga izzagšana»; Latvijas Televīzijas Ziņu dienests par tiešraidēm, reportāžām un speciālizlaidumiem, atspoguļojot Zolitūdes traģēdiju; Latvijas Radio Ziņu dienests par Zolitūdes notikumu atspoguļojumu nākamajā rītā pēc traģēdijas. Tāpat nominēta Ināra Egle no laikraksta «Diena» par rakstu «Nesaprotamā valdības veidošana»; Inga Spriņģe un Odita Krenberga par TV3, IR, «Re:Baltica» veidoto reportāžu «Baltijas narkokurjeri» un Olga Dragiļeva par LR1, LR4 sižetiem «Reportāžas par Maskavas mēra vēlēšanām».

Kategorijā «Apraksts/portrets» nominēta Evija Hauka no žurnāla «Sestdiena» par rakstu «Cerību mamma». Tas ir stāsts par ģimeni, kas uzņēmusies rūpes par bērnu, kurš slimo ar leikēmiju. Nominēti arī Haralds Beķeris un Dace Slavinska par LTV1 raidījuma «Province» dokumentālo filmu «Brāļu būšana». Tas ir stāsts par sešiem pieaugušiem brāļiem, kas dzīvo kopā. Tāpat nominēta Ieva Puķe par rakstu «Vismīlošākā» žurnālā «Ir», kas stāsta par Dauna sindroma skartajiem bērniem. Nominēta Ināra Egle, Ģirts Kasparāns no žurnāla «Sestdiena» par rakstu «Stabilitātes garants iztukšots», kas vēsta par Ministru prezidentu Valdi Dombrovski pēc viņa demisijas. Nominēta arī Santa Kvaste par sarunu TVNET portālā «Tik liels mīlestības trūkums!» ar Lutera draudzes mācītāju Induli Paiču. Tāpat nominēta Laura Dzērve par LR1 sižetu «Ārstes, kas atmaskoja māti - savu bērnu slepkavu». Tas ir radio portrets par divām ārstēm, kas palīdzēja atklāt medmāsas noziegumus pret saviem bērniem.

Kategorijā «Pētniecība/analītika» nominēts Latvijas Televīzijas raidījums «De Facto» par sižetu sēriju par ātro kredītu nozari. Nominēts Ansis Pūpols no TV3 par raidījuma «Nekā personīga» sižetu «Ingunas Sudrabas slepenās tikšanās ar vecajiem politiķiem». Nominēta arī Indra Sprance par žurnālā «IR» publicēto rakstu sēriju «Ceļojošais cirks», kas vēsta par maksātnespējas procesu shēmām. Šajā kategorijā tāpat nominētas Inga Spriņģe, Gunita Gailāne, Ilze Vēbere par «Re:Baltica» pētījumu «Mazo algu cilpā». Tas ir pētījums par Latvijas darba devēju attieksmi pret darbiniekiem. Nominēta Anita Brauna par žurnāla «Ir» rakstu sēriju «Kas te notiek?» un «Pustukšīši», kas pēta situāciju Latvijas laukos. Nominēts Viktors Pupiks par LR1 raidījuma «Krustpunktā» tēmu «Sociālā rehabilitācija atkarīgajiem, kas atgādina vergu darbu». Tā pēta reliģiskās kustības «Jaunā paaudze» izveidoto rehabilitācijas centru.

Nominācijā «Intervija» izvirzīts Aivars Pastalnieks un Vintra Vilcāne par interviju ar Rundāles pils muzeja direktoru Imantu Lancmani žurnālā «Klubs». Nominēts Egīls Zirnis par žurnālā «Sestdiena» publicētu interviju «Alvis Hermanis: kļūstam atkarīgi no lumpeņiem». Tā ir saruna ar Jaunā Rīgas teātra režisoru Alvi Hermani. Nominēta Inga Spriņģe par interviju ar Kirovu Lipmanu Latvijas Televīzijas raidījumā «1:1». Tāpat nominēts Jānis Geste par Latvijas Televīzijas «Panorāmas» interviju ar Gariju Kasparovu, kurš pretendēja uz Latvijas pilsonību. Nominēts Didzis Meļķis par laikrakstā «Dienas Bizness» publicēto interviju «Dot atpakaļ kultūrai». Tā ir saruna ar Gugenheima fonda vadītāju Edvardu Hiršu par mecenātisma attīstību Latvijā.

Nominācijā «Izcilība reģionos» izvirzīta Gunta Matisone par LR1 reportāžām no Vidzemes. Izvirzītas Liepājas Rietumu radio ziņas. Tāpat nominēta Agita Puķīte, Liena Trēde un Ivonna Plaude. Ar viņu «Neatkarīgajās Tukuma Ziņās» ievietoto rakstu sēriju par vides un komunālajām problēmām laikraksts panāca, ka ar iedzīvotājiem netiek slēgti neizdevīgi atkritumu apsaimniekošanas līgumi. Nominēta arī Ilze Šķietniece no «Kurzemes Vārda» par rakstu sēriju «Sajūta nebija forša». Tā stāsta par tā saucamo legālo narkotiku postu Kurzemes reģionā.

Savukārt nominācijā «Vizualizācija» izvirzīts Reinis Fjodorovs par «Sestdienā» publicēto stāstu «Ceļā», kas bildēs atspoguļo svētceļojumu uz Aglonu. Jānis Lācis, Andris Kārkluvalks, Romāns Kundeckis, Kristīne Bērziņa, Gunita Gailāne un Līga Švāne nominēti par portāla DELFI video tiešraidi, teksta tiešraidi, fotoreportāžām un rakstiem par festivālu «Positivus 2013». Nominēts Latvijas Televīzijas Ziņu dienests par Gada notikumu apskatu, kā arī Markuss Kokanens no «Teemu Hotti», LSM portāla par pētījumiem komiksos.

Kandidātus balvai varēja izvirzīt jebkurš medijs, tā vadība vai žurnālisti. Pretendenta darbam jābūt sabiedriski nozīmīgam un aktuālam, tam jābūt tādam, kas radījis sabiedrībā rezonansi, ietekmējis procesus, tā veidotājs ievērojis labas žurnālistikas praksi, kā arī darbs atbilst LŽA Ētikas kodeksa principiem.

Balvu pasniegšanas ceremonija notiks piektdien, 14.martā, Reiterna namā, Latvijas 1. Rokkafejnīcā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu