«Delna» secina, ka Streļčenoks nav līderis un vadītājs

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Organizācija «Delna» uzskata, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jaroslavs Streļčenoks nav pretkorupcijas līderis valstī un viņam nepiemīt vadītāja prasmes. Šāds atzinums tiks iesniegts premjerei Laimdotai Straujumai («Vienotība»).

«Mūsu secinājums, neiedziļinoties detaļās, ir tāds, ka Streļčenoka kungs nav autoritāte, viņš nav arī pretkorupcijas līderis valstī un viņam nepiemīt vadītāja prasmes, lai vadītu KNAB darbu kopumā,» intervijā Latvijas Televīzijas «Rīta Panorāmā» piektdien sacīja «Delnas» direktors Gundars Jankovs.

Viņš norādīja, ka KNAB vadītājs daudz uzdevumu deleģē saviem padotajiem, lai gan viņam būtu jāuzņemas vadošā loma, piemēram, tādā jautājumā kā pretkorupcijas stratēģijas izstrāde. «Būtiskās lietās viņš neuzņemas līderību, viņš nevada šos procesus, viņam nepiemīt izteikti skaidrs viedoklis,» pauda Jankovs.

«Delna» uzskata, ka KNAB jāsaglabā esošajā struktūrā, bet birojs ir jāstiprina.

«Ja pēc vērtēšanas un tālākiem soļiem [Streļčenoks] paliek amatā, tad Straujumas kundzei jānosaka skaidri kritēriji un darāmie darbi, kas ir Streļčenoka kungam jāizdara. Otra lieta - būtu jāstrādā pie KNAB vadītāja atlases kārtības,» uzskata organizācijas pārstāvis.

Streļčenoka pilnvaras amatā noslēdzas nākamā gada novembrī.

Jau ziņots, ka premjere izteikusies, ka, visticamāk, KNAB vadītājs Streļčenoks savā amatā nostrādās visu termiņu. Straujuma ir izveidojusi komisiju KNAB vadītāja darba novērtēšanai, kuru vadīs Drošības policijas priekšnieks Normunds Mežviets.

Savu atzinumu par KNAB sniegs arī nevalstiskās organizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu