Slavenības un viskijs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/AP/Scanpix

Viskijs ir iecienīts dzēriens arī aktieriem, mūziķiem un citu radošo profesiju pārstāvjiem. Apkopojām dažus faktus par slavenībām un to attiecībām ar viskiju.

 
Foto: ap/scanpix

Princis Harijs

Lielbritānijas karaliskās ģimenes atvase princis Harijs ir ieguvis reputāciju kā viens no pasaulē iekārojamākajiem vecpuišiem. Viņš ir zināms ne tikai ar savu militāro karjeru un karalisko titulu, bet arī ar mežonīgajām ballītēm, kuras viņš apmeklē. Aculiecinieki stāsta, ka ballīšu laikā Harijs malko viskiju.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Kīts Ričardss

Pasaulē slavenākās roka grupas The Rolling Stones ģitārists Kīts Ričards vienmēr priekšroku devis viskijam. Pirms un pēc grupas koncertiem viena no obligātām raidera sastāvdaļām ir bijis viskijs.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Lady Gaga

Ekstravertā un spilgtā mūzikas pasaules personība Lady Gaga viskiju nosauc kā vienu no savu darbu radīšanas sastāvdaļām. Kanāla CBS raidījumam 60 Minutes Gaga atzinās: «Es netaisos sludināt, ka esmu skaidrā, kad rakstu savas dzejas. Jā, es patērēju daudz viskija savas mūzikas radīšanas procesā.» Pēc viņas teiktā – dziedātājas Nr. 1 dzēriens ir Jameson īru viskijs.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Maikls Džordans

Pasaules slavenākais basketbolists, kurš no profesionālā sporta ir prom jau vairākus gadus, savās mājās tur iespaidīgu viskija kolekciju, kurā viena pudele maksā pat vairākus tūkstošus dolāru. Ņemot vērā savus ienākumus, Džordans kolekciju netaupa, bet nobauda, kad vēlas.

 
Foto: ap/scanpix

Džonijs Deps

Viens no Holivudas pieprasītākajiem aktieriem regulāri izbauda kokteiļus, kuru pamata sastāvdaļa ir tieši viskijs. Kaut arī aktieris ir filmējies grāmatas Ruma dienasgrāmata ekranizācijā, viskijs ir viņa vienīgā izvēle no alkoholiskajiem dzērieniem.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Kristīna Hendriksa

Populārajā amerikāņu seriālā Mad Men starp visiem seriāla personāžiem lielu lomu ieņem arī viskija malkošana. Īstajā dzīvē viena no galveno lomu atveidotājām arī ir viskija entuziaste, kas saviesīgos pasākumos šampanieša glāzes vietā bieži vien izvēlas glāzi viskija.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Hilarija Klintone

Viena no ASV un pasaules ietekmīgākajām politiķēm, Hilarija Klintone, līdzīgi kā aktrise Hendriksa, vienmēr priekšroku dos viskijam. Spilgts pierādījums tam bija 2008. gada vēlēšanu kampaņa, kur kādā Indiānas štata restorānā viņa pasūtīja viskiju un atzinās, kas tas ir viens no viņas mīļākajiem dzērieniem.

 
Foto: ap/scanpix

Vinstons Čērčils

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs viskiju baudīja brokastīs. Tiesa, ja vadi veselu valsti cīņā pret tā brīža nacistisko režīmu daļā no Eiropas, tad viskijs brokastīs ir diezgan saprotami un nenosodāmi.

 
Foto: Reuters/Scanpix

Kid Rock

Amerikāņu kantrī, roka un repa izpildītājs viskiju tur lielā cieņā. Savus viskija piedzīvojumus viņš apraksta tādās dziesmās kā «All Summer Long», «Summertime», «Jackson, Mississippi», «Rock N Roll» un citās.

 
Foto: ap/scanpix

Frenks Sinatra

Pasaulē pazīstamais dziedātājs un aktieris neslēpa, ka koncertu un filmēšanas aizkulisēs vienmēr glabājis viskiju. Sinatra bija zināms arī ar savu leģendāro balsi, kas bieži tiek dēvēta par «20. gadsimta balsi». Tieši Chivas viskijs bija viņa izvēle un lielisks līdzeklis, kas veiksmīgi palīdzēja noturēt balsi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu