Arī Latvijas kinoteātros uzvar «300: Impērijas dzimšana» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pirmo vietu, kā jau prognozēts, ieņēmis grāvējs «300: Impērijas dzimšana» («300: Rise of an Empire»). Nedēļas griezumā filmu noskatījušies 4641 cilvēks, ziņo «kinokino.lv». Filma dominē arī Ziemeļamerikas kinoteātros.

Filmas «300: Impērijas dzimšana» darbība risinās pēc 2007. gadā iznākušās lentes notikumiem, kad persiešu armija pēc drosmīgo 300 spartiešu sakāves valdnieka Kserksa vadībā dodas iekarot grieķu pilsētvalstis.

Spēcīgi debitējusi arī dāņu režisora Larsa fon Trīra drāma «Nimfomāne» («Nymphomaniac»). Uz to pārdotas 3056 biļetes, kas ir teicams rezultāts, jo šī ir viena no retajām filmām, kuru skatīties atļauts tikai pilngadību sasniegušajiem kinomīļiem.

Larss fon Trīrs, kura kontā ir tādas filmas kā «Dejotāja tumsā», «Šķeļot viļņus», «Dogvila», «Antikrists», «Melanholija» u.c. lentes, savu jaunāko darbu ietvēris divās filmās. Pirmā filmas daļa uz ekrāniem iznāca 7. martā, bet otrā daļa tiek demonstrēta no 21. marta. Titullomā abās «Nimfomānes» daļās Šarlote Geinsbūra, kura piedalījusies divās iepriekšējās Larsa fon Trīra filmās («Antikrists» un «Melahnolija»). Jaunajā lentē viņas ekrāna partneri ir tādas zvaigznes kā Stelans Skarsgards, Šaija Labafs, Džeimijs Bells, Steisija Mārtina, Kristians Sleiters, Uma Tūrmane, Vilems Defo un citi. Divdaļīgā drāma ir noslēdzošais posms Trīra tā dēvētajā «Depresijas triloģijā» līdzās drāmām «Antikrists» un «Melanholija», kas veido sižetiski nesaistītu, taču noskaņas ziņā vienotu ciklu.

Kadrs no filmas "Nymphomaniac Volume 2"
Kadrs no filmas "Nymphomaniac Volume 2" Foto: publicitātes

Labi klājies arī Latvijas jaunajai komēdijai «Džimlai rūdi rallallā!». To noskatījušies 2703 cilvēki, un jāņem vērā, ka pagaidām to izrāda tikai uz viena ekrāna.

Anotācija: Veco ļaužu pansionāta iemītnieki jau gadiem ilgi jūtas nevienam nevajadzīgi un traucējoši. Bet tad viņiem rodas traka ideja – atteikties no pensijām un doties brīvprātīgi armijā, tā glābjot valsti finanšu krīzes laikā un aizraujoši pavadot dzīves pēdējos gadus. Vecīši ir gana gudri, šo notikumu organizējot, un tagad īstie piedzīvojumi sākas. Kulminācija visam ir veco ļaužu armijas daļas dalība NATO apvienotajos manevros.

Lielisks starts padevies Krievijas komēdijai «Kā vilku piemin» (Лёгок на помине). Tā uzrunājusi 2367 skatītājus, kas nodrošinājis ceturto vietu.

Pirmo piecnieku noslēdz šā gada līdz šim populārākā filma Latvijā «Volstrītas vilks». Šoreiz 1664 skatītāji, bet to kopskaits pārsniedzis 30 tūkstošus.

«Volstrītas vilks»
«Volstrītas vilks» Foto: publicitātes
Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu