«Metallurg» noliek KHL čempionu pilnvaras

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijas piektajā mačā ceturtdien cieta Magņitogorskas «Metallurg», tādejādi noliekot turnīra čempionu pilnvaras.

«Metallurg» ceturtdien izbraukumā ar 1:3 (0:0, 1:1, 0:2) piekāpās Novosibirskas «Sibirj», sērijā līdz četrām uzvarām ciešot neveiksmi ar 1-4.

Šī dueļa rezultāts tika atklāts 27.minūtē, kad Magņitogorskas komandu vadībā izvirzīja pazīstamais Sergejs Mozjakins. Kā vēlāk izrādījās, tie bija pirmie un vienīgie viesu kluba vārti šajā cīņā, jo turpinājumā «Sibirj» guva trīs bezatbildes vārtus.

Vispirms nedaudz vairāk kā trīs minūtes pēc Mozjakina vārtu guvuma rezultātu izlīdzināja Sergejs Šumakovs, bet noslēdzošajā periodā pa vārtiem guva Oļegs Gubins un Igors Ožiganovs.

Zīmīgi, ka tādējādi «Sibirj» hokejistiem izdevies revanšēties Magņitogorskas klubam par pērn piedzīvoto neveiksmi konferences pusfinālā, kad topošie Gagarina kausa čempioni bija pārāki ar 4-0.

Novosibirskas vienībai KHL Austrumu konferences finālā izdevies iekļūt pirmo reizi.

«Sibirj» pretinieks Austrumu konferences finālā noskaidrojās ceturtdien, kad Kazaņas «Ak Bars» savās mājās ar rezultātu 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Omskas «Avangrad» vienību, līdz ar to sērijā uzvarot ar 4-1.

Mača rezultātu otrā perioda 13.minūtē atklāja «Ak Bars» zviedru leģionārs Oskars Mellers, bet pēc nepilnas minūtes teicamas māņkustības veica Aleksandrs Burmistrovs un rezultātu dubultoja. Atlikušajā spēles daļā vārti netika gūti, un «Ak Bars» svinēja uzvaru ar 2:0.

Tikmēr savu pretinieku Rietumu konferences finālā ceturtdien uzzināja arī Sanktpēterburgas SKA, jo Maskavas CSKA savās mājās ar rezultātu 4:2 (0:0, 1:2, 3:1) pārspēja Helsinku «Jokerit» vienību no Somijas, tādā veidā izcīnot uzvaru izslēgšanas spēļu sērijā ar iznākumu 4-1.

Spēles rezultātu otrā perioda astotajā sekundē atklāja «Jokerit» uzbrucējs Juhamati Āltonens, kurš izmantoja CSKA komandas aizsarga Ņikitas Zaiceva rupju kļūdu savā aizsardzības zonā. Otrās trešdaļas 14.minūtē rezultātu izlīdzināja CSKA uzbrucējs Vladimirs Žarkovs, bet pēc divām minūtēm «Jokerit» vadībā izvirzīja zviedrs Līnuss Ūmarks.

Kad trešajā periodā bija nospēlētas 47 sekundes, izlīdzinājumu 2:2 panāca CSKA uzbrucējs Igors Grigorenko, kurš bija precīzs no vārtu priekšas. Savukārt trešās trešdaļas 16.minūtē «armijniekus» vadībā izvirzīja Damirs Žafjarovs. Mazāk kā divas minūtes pirms perioda beigām «Jokerit» nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, un ripu jau tukšos Somijas komandas vārtos raidīja Grigorijs Paņins, panākot 4:0 CSKA vienības labā.

Gagarina kausa izcīņas pusfināli sāksies nākamajā ceturtdienā, kad CSKA savās mājās uzņems SKA, bet dienu vēlāk «Ak Bars» Kazaņā cīnīsies pret «Sibirj».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu