Sirmacis: Somijas rallijā guvām ļoti vērtīgu pieredzi

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 8. martā, Somijas pilsētā Joensū noslēdzās Somijas rallija čempionāta 3. posms - «SM Itaralli 2014». «LMT Autosporta akadēmijas» ekipāža Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs sacīkstēs guva ļoti vērtīgu pieredzi un R2 klasē ierindojās 11. vietā.

Lai arī pirms starta «LMT Autosporta Akadēmijas» sportisti vēlējās cīnīties par vietu uz goda pjedestāla, jau pēc pirmā ātrumposma kļuva skaidrs - vietējie sportisti ir krietni ātrāki. Pirmā ātrumposma noslēgumā R.Sirmača Ford Fiesta R2 automašīnai nolūza ātrumu pārslēgs, kā rezultātā sportists nākamajos divos ātrumposmos zaudēja daudz laika. Servisa zonas apmeklējuma laikā problēma tika novērsta, un pēdējos četrus ātrumposmus ekipāža jau veica ar pilnu jaudu. Pirmo vietu R2 klasē izcīnīja soms Jonass Lindross.

Foto: Publicitātes foto

«Somijā ir sarežģīta ceļu konfigurācija, kas prasa lielu meistarību. Rallijs bija grūts - pēc piedzīvotās neveiksmes nevarēju sakoncentrēties braukšanai. Traucēja arī tas, ka mēnesi nebiju aizvadījis braukšanas treniņus vai kādas sacīkstes. Lai spētu cīnīties par labu rezultātu, man vismaz reizi mēnesī vajadzīgi braukšanas treniņi ar sporta automašīnu. Gribētu Somijā aizvadīt vēl kādu ralliju – šeit var daudz mācīties un konkurence tiešām ir ļoti sīva. Esmu guvis ļoti vērtīgu pieredzi. Pirmo reizi startēju rallijā, kurā neviens no ātrumposmiem netiek aizvadīts atkārtoti - katrā ātrumposmā sportistam bija dota tikai viena iespēja sevi pierādīt. Kopumā esmu apmierināts. Gribu pateikt paldies «LMT Autosporta Akadēmijai» par sniegto iespēju startēt šajā rallijā,» - tā R. Sirmacis.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu