Vācijā šosezon varētu nenotikt F-1 čempionāta posms

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Šajā sezonā Vācijā varētu nenorisināties Pirmās formulas (F-1) «Grand Prix» izcīņa, paziņojis Hokenheimas trases vadītājs Georgs Zeilers.

Tā kā pagājušās sezonas Vācijas «Grand Prix» norisinājās Hokenheimas trasē, šogad tam bija jāpārceļas un Nirburgringu. Tiesa, šobrīd šīs trases īpašnieki nonākuši pamatīgās finansiālās problēmās, turklāt posmu nav īsti iespējams pārcelt uz Hokenheimu, jo arī šai trasei ir naudas grūtības.

«Mums vairs nav cerību rīkot F-1 posmu šajā trasē,» atzina Zeilers, minot, ka viņi vienkārši nevarētu paspēt sagatavot trasi līdz noteiktajam datumam.

Vācijā 19.jūlijā bija jānorisinās šīs sezonas desmitajam posmam, taču tā vietā valsts bez sava F-1 posma var palikt pirmo reizi kopš 1960.gada.

Ja šī informācija tiks apstiprināta no F-1 vadības puses, tad 20 posmu vietā šosezon čempionātā norisināsies 19 sacensības.

Zīmīgi, ka vēl pērnvasar Nirburgringas trases īpašnieks Robertino Vilde un F-1 sacensību seriāla vadītājs Bērnijs Eklstouns vienojās, ka, sākot ar 2015.gadu, Vācijas «Grand Prix» izcīņa šajā trasē norisināsies nākamos piecus gadus.

Eklstouns iepriekš pauda sašutumu saistībā ar Vācijas mazo interesi par F-1, jo tai sacensību seriālā ir savs autoražotājs - «Mercedes» -, kā arī ļoti veiksmīgs vācu pilots - Sebastjans Fetels.

Vācijā liela interese par F-1 bija, kad tajā dominēja Mihaels Šūmahers, taču pēdējo gadu laikā tā ir mazinājusies, lai gan cits šīs valsts pilots Fetels laikā no 2010. līdz 2013.gadam izcīnīja četrus čempiona titulus.

Iepriekšējā sezonā Konstruktoru kausa izcīņā triumfēja «Mercedes» komanda, kamēr par čempionu pilotu ieskaitē kļuva šīs vienības britu braucējs Lūiss Hamiltons.

Jau pirmajā šīs sezonas posmā Austrālijā, kurā labākie bija abi «Mercedes» piloti, neiztika bez sarežģījumiem, jo uz starta devās tikai 15 formulas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu