4 mīti par viskiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Viskijs neapšaubāmi ir viens no pasaulē iemīļotākajiem un klasiskākajiem alkoholiskajiem dzērieniem, taču – cik cilvēku, tik viedokļu. Par viskiju klīst neskaitāmi apgalvojumi, tāpēc reizi par visām reizēm piedāvājam iepazīties ar mītiem un patiesībām par viskiju.

 
Foto: publicitātes

Viskijs un burbons ir divas dažādas lietas – MĪTS

Viskiju var salīdzināt ar lielu koku, kuram ir neskaitāmi zari. Tas ir termins alkoholiska dzēriena veidam, kurš zem sava spēcīgā nosaukuma iekļauj vairākus atzarus. Burbons, rudzu, kanādas, skotu, īru – tie visi ir viskiji, tikai dažādi tipi. Burbons ir amerikāņu viskijs, kas garšas ziņā ir nedaudz saldāks par īru viskiju. Īru viskija galvenā izejviela ir miežu graudi, bet amerikāņu viskijam galvenokārt tiek izmantota nediedzēta kukurūza un rudzi.

 
Foto: publicitātes

Viskijs jādzer tīrā veidā – MĪTS

Šo pieņēmumu bieži var dzirdēt no cilvēkiem, kuri uzskata, ka viskiju jaukt ar ledu vai kādu citu dzērienu ir neprāts un necieņa pret mantu. Patiesība ir ļoti vienkārša: baudi viskiju, kā vien pats vēlies.

 
Foto: publicitātes

Jo viskijs ir vecāks, jo labāks – MĪTS

Viskija cena ir tiešā veidā atkarīga no tā vecuma. Jā, veci viskiji ir ļoti dārgi, taču jebkurš viskija pazinējs ar roku uz sirds apgalvos, ka viskijs ir gaumes lieta. Viskija kvalitāte ir atkarīga no gatavošanas procesa un izejvielām, ne tikai tā vecuma.

 
Foto: publicitātes

Viskijs ir vīriešu dzēriens – MĪTS

Ir maldīgi domāt, ka viskiju bauda tika vīriešu dzimums, bet sievietēm ir domāti burbuļojošie dzērieni. Viena no pasaules ietekmīgākajām dzērienu blogerēm Miss Whisky pat izteikusies: «Man nepatīk apgalvojums, ka sievietēm nevajadzētu baudīt viskiju. Tas ir skaists, smalks un vēsturiski bagāts dzēriens ar tik daudziem veidiem, ka tie ir jāizmēģina katram!»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu