Santa Bindemane-Mihelsone: «Stilīgs cilvēks nekad nestaigās kā reklāmas stabs»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Modes blogere, stila eksperte, grupas «Prāta vētra» dalībnieka Māra Mihlesona sieva Santa Bindemane-Mihelsone uzskata, ka par labu stilu liecina gaumīgi izvēlēts apģērbs, kas atbilst cilvēka personībai un dzīves stilam.

«Nav liela māksla savilkt dārgus apģērbus no dizaineru jaunākajām kolekcijām, kas it kā liecinātu, ka cilvēks seko jaunākajām modes tendencēm. Taču tas ir tikai bizness. Stilīgs cilvēks nekad nestaigās kā reklāmas stabs, bet pratīs no visa lielā apģērbu klāsta atrast sev piemērotāko,» par stilu stāsta Santa.

Santa zina, ka sekot līdzi modes tendencēm savā veidā ir absurds, jo jaunās kolekcijas tiek prezentētas divas reizes gadā, dažkārt pat četras. Ja mēs mēģināsim uzvilkt visu, ko redzam modes žurnālos vai veikalu plauktos atbilstoši aktualitātei, iztērēsim daudz naudas, bet jēga būs maza.

Foto: Nauris Garkaklis

«Man patīk sezonā iegādāties kādas divas, manuprāt, vērtīgas lietas, kas raksturos manu garderobi attiecīgajā dzīves posmā, un nēsāt tās ik dienu, miksējot ar jau skapī atrodamajiem T-krekliņiem, džinsiem. Es parasti pievēršu uzmanību vienai labas kvalitātes žaketei un apaviem,» tā Santa.

Uz jautājumu par aktuālākajām šā pavasara modes tendencēm Santa atbild franču «Vogue» redaktores Emanuellas Atlas vārdiem - inteliģenta garderobe sastāv no trim krāsām - melns, balts un zils, tās arī būs pavasara galvenās modes tendences.

Šogad īpaši modē ir jūrnieku motīvs, mākslas darbu ienākšana modē un pasteļtoņi.

Foto: Nauris Garkaklis

«Man būtiski nepārbāzt skapi ar mantām, nevaru ciest situāciju, kad lietu ir tik daudz, ka grūti izvēlēties. Patīk, ka ir pāris žaketes, divi pāri bikšu un svārki, viena izejamā kleita, blūze, vairāki kokvilnas krekliņi ikdienai un iecienītā dizainera tērps un kvalitatīvu apavu pāris. Tā ir mana ideālā garderobe. Šajā sezonā manā skapī noteikti būs tērpi no latviešu modes zīmola «M-Couture»,» savu ideālo skapi apraksta Santa.

Santa iesaka ikvienam iedvesmoties pašam no sevis, no spilgtām personībām, daudz lasīt, mācīties un attīstīt sevi, bet pats galvenais – nevienu nekopēt. Modes ekspertei ir būtiski, lai cilvēks nepazūd aiz apģērbu kārtas.

«Runājot par mani jaunībā un stila izjūtu varu teikt, ka man nav kauns skatīties uz savām bildēm. Jā, tajās nav vienas noteiktas stila līnijas, bet tā atnāk ar gadiem un pieredzi, kad saproti - jā, šis man piestāv un mani raksturo, bet šo labāk atstāšu kādai citai dāmai,» smejas Santa.

Santa uzskata, ka nav iespējams raksturot Latvijas iedzīvotāju ģērbšanās stilu, jo mēs nevaram likt vienā maisā visus cilvēkus mūsu dažādo ikdienu dēļ.

Foto: Nauris Garkaklis

«Ticu, ka, piemēram, lauku iedzīvotājiem maz rūp jaunākās tendences, jo viņus nodarbina doma par pavasara darbiem. Un tas ir pareizi, jo katram ir savs dzīves ritējums,» tā Santa.

Santu vienlīdzīgi uzrunā Katrīna Denēva Īva Sanlorāna žaketē un omīte baltā lakatiņā un pašas adītā jakā. Abas šīs sievietes ir apburošas.

«Man īsti nepatīk, ja mani dēvē par modes apskatnieci vai modes blogeri, jo es neesmu mācījusies ne modes vēsturi, ne dizainu, tādēļ mani vērtējumi var būt aplami. Es varu tikai ieteikt to, kas man šķiet skaists un pieņemams, un, ja kādu tas uzrunā, tad es priecājos. Es sevi uztveru kā mediatoru starp dizaineru un gala patērētāju. Man vairāk interesants ir pats modes bizness, nevis apģērbu radīšana. Varbūt tāpēc man sanāk izveidot skaistas bērnu stila bildes, kuras atzinīgi novērtē ne vien Latvijā, bet arī ārzemēs,» nobeidz Santa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu