«Saskaņas» Saeimas deputāts Kremļa medijos kritizē ASV karavīrus un slavē Putinu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Saskaņas» Saeimas deputāts Jānis Ādamsons pēdējā laikā izcēlies Kremlim uzticīgajos propagandas medijos, kritizēdams ASV karavīru klātbūtni Latvijā un slavējot Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, jo, tikai pateicoties viņa stingrajam vadības stilam, Baltijas valstis vēl neesot ierautas karā, - tā deputāta gaitām Krievijas medijos izsekojis TV3.

TV3 vēsta par vienu no Krievijas propagandista Dmitrija Kiseļova sižetiem par Rīgu, kur nedēļas sākumā ieradās amerikāņu bruņutehnika. Tajā intervēts Jānis Ādamsons, kurš pieteikts kā «kapteinis haizivs», bijušais iekšlietu ministrs un Saeimas deputāts. Krievijas Pirmajam kanālam pa prātam viņš nesaudzīgi kritizē Latvijas politisko kursu - Ādamsons klāsta, ka Latvijas politiķi kā šuneļi aprejot Krieviju un vainojot to visos nāves grēkos. Viņš arī krievu skatītājus šausmina, stāstot, ka amerikāņu karavīri, kuri Baltijā un Polijā esot pie trim tūkstošiem, nepakļaujas nekādām vietējām pavēlēm, tāpēc gandrīz vai esot bīstami.

«Ja viņi izdara kādu noziegumu, nodara zaudējumus Latvijas pilsoņiem, viņi ne par ko neatbild. Kā pavēlēm viņi pakļaujas? Mūsu aizsardzības ministram vai tomēr izpilda savu bruņoto spēku komandieru tiešās pavēles? Diemžēl otrais atbilst patiesībai,» propagandas kanālā klāsta Ādamsons.

Kā norāda TV3 ziņas, Ādamsona intervija notika Saeimā, «Saskaņas» frakcijai klātesošajā teju ekskluzīvajā telpā, sauktā par «Dārzu». Viņa pārstāvētā partija «Saskaņa» no deputāta vārdiem cenšas norobežoties.

Krievijas kanāla sižetā atvēlēta vieta arī Rīgas mēram Nilam Ušakovam, par kuru ironizēts, ka viņš bildējies pie amerikāņu tankiem, taču no intervijas TV3 viņš īsziņā atteicies, tiesa gan, neatbildot, vai Ādamsona domas sakrīt ar partijas viedokli. «Šis bija deputāta Ādamsona viedoklis. Viņš noteikti pats vislabāk no krievu valodas pārtulkos, ko viņš ir teicis un ko ar to domājis,» raidījumam atbildējis Ušakovs.

Runāt nav gatavs arī Jānis Urbanovičs, pie kura durvīm notikusi Ādamsona intervija. Viņš nedēļu nebūšot darbā.

Pats Ādamsons savu teikto nenožēlo un no savas pozīcijas neatkāpjas. «Šo viedokli es esmu paudis vēl deviņdesmitajos gados, un es netaisos savu viedokli mainīt. (..) Kuram kas nepatīk, esmu gatavs diskutēt. Tas nav antieiropisks, tas ir pragmatisks,» raidījumam apgalvo Ādamsons.

Aģentūrai «InfoTOP», kas sevi sauc par neaktarīgu informatīvi analītisku organizāciju, Ādamsons savu nepatiku pret ASV paudis vēl skarbāk - tur viņš stāsta, ka Ukrainas asiņainos notikumus izraisījuši amerikāņi un, tikai pateicoties Krievijai un Putina stingrajam vadības stilam, Baltija vēl neesot ierauta karā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu