ASV vajag divus miljardus dolāru Snoudena kaitējuma novēršanai (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

ASV būs vajadzīgi vismaz divi gadi un divi miljardi dolāru (1,4 miljardi eiro), lai likvidētu kaitējumu, ko nodarījis bijušais Nacionālās drošības aģentūras (NSA) līgumdarbinieks Edvards Snoudens ar slepenu dokumentu noplūdināšanu, ceturtdien paziņoja ASV bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Mārtins Dempsijs.

Dempsijs paziņoja Kongresa apakšpalātas Pārstāvju palātas bruņoto spēku komitejai, ka Pentagons ir izveidojis darba grupu, kas divus gadus pētīs šā kaitējuma apmērus un iespējas to pārvarēt.

Vairums Snoudena noplūdināto dokumentu ir saistīti ar ASV bruņoto spēku militārām spējām, operācijām, taktiku, metodēm un procedūrām.

Snoudena noplūdinātie dokumenti izraisīja arī diplomātisku skandālu, jo kļuva zināms, ka NSA noklausījusies 35 dažādu valstu līderu telefonsarunas, starp kuriem bija Vācijas kanclere Angela Merkele.

Snoudenam no 2013.gada augusta ir piešķirts pagaidu patvērums Krievijā uz vienu gadu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu