Kinoteātros: «Nimfomāne», «Džimlai rūdi rallallā!» u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas kinoteātros šonedēļ sāk demonstrēt četras jaunas filmas. Skandalozākā no tām, protams, dāņu režisora Larsa fon Trīra drāma «Nimfomāne» («Nymphomaniac»).

«Nimfomāne»

Larss fon Trīrs, kura kontā ir tādas filmas kā «Dejotāja tumsā», «Šķeļot viļņus», «Dogvila», «Antikrists», «Melanholija» u.c. lentes, savu jaunāko darbu ietvēris divās filmās. Pirmā filmas daļa uz ekrāniem iznāk 7. martā, bet otrā daļa tiek demonstrēta no 21. marta. Atklāto seksuālo ainu dēļ filmas vecuma cenzs ir 18+ (personām, kas sasniegušas 18 gadu vecumu). «Nimfomāne» izpelnījusies publikas un mediju uzmanību, un vairākās valstīs, piemēram, Lietuvā un Turcijā, tās izplatīšana kinoteātros ir aizliegta.

Titullomā abās «Nimfomānes» daļās Šarlote Geinsbūra, kura piedalījusies divās iepriekšējās Larsa fon Trīra filmās («Antikrists» un «Melahnolija»). Jaunajā lentē viņas ekrāna partneri ir tādas zvaigznes kā Stelans Skarsgards, Šaija Labafs, Džeimijs Bells, Steisija Mārtina, Kristians Sleiters, Uma Tūrmane, Vilems Defo un citi. Divdaļīgā drāma ir noslēdzošais posms Trīra tā dēvētajā «Depresijas triloģijā» līdzās drāmām «Antikrists» un «Melanholija», kas veido sižetiski nesaistītu, taču noskaņas ziņā vienotu ciklu.

«Nimfomāne»
«Nimfomāne» Foto: publicitātes

Filmas centrālās lomas tēlotāja, godalgotā aktrise Šarlote Geinsbūra, stāsta par attiecībām ar Larsu fon Trīru un piedalīšanos aktuālajā filmā: «Iespējams, ka mans tēvs (leģendārais franču mūziķis Seržs Geinsbūrs) un tas, kā viņš mani audzināja, ļāva sagatavoties saskarsmei ar fon Trīru. Es nesaku, ka viņi ir līdzīgi, tomēr abus vieno vairāki aspekti, piemēram, nemitīgā sabiedrības provocēšana. Jā, un arī dzeršana. Kad pirmo reizi sastapos ar Larsu fon Trīru, lai veidotu filmu «Antikrists», viņš bija ļoti bezcerīgā stāvoklī, smagā depresijā. Viņu piemeklēja panikas lēkmes, un dažkārt mēs pat nezinājām, vai režisors nākamajā dienā ieradīsies filmēšanas laukumā. Uzņemot «Melanholiju», Larss bija krietni labākā stāvoklī, mēs varējām normāli strādāt. Šo mūsu trīs filmu veidošanas laikā starp mums valdīja pilnīga uzticēšanās, es domāju, ka viņu saprotu. Taču tajā pašā laikā es viņu nepazīstu, Larss fon Trīrs ir mīkla, viņš ir neparedzams. Un tas mani viņā saista.»

Filmēšanos seksa ainās aktrise komentē: «Tas man nebija nekas jauns, jo jau «Antikristā» bija atklātas seksa ainas. Es zināju, ko Larss vēlas. Tomēr jāpiebilst, ka jaunajā filmā gultas skati ar mani nav tik atklāti kā ar aktrisi Steisiju Mārtinu, kura spēlē manu varoni jaunībā. Es domāju, ka Larss zina par mani visu. Man patīk strādāt ar viņu. Viņš mani ciena, un tādēļ es viņam uzticos.»

«Nimfonānes» Latvijas pirmizrāde notika 4.martā Rīgas kinoteātrī «Kino Citadele». Uz pasākumu bija ieradušies arī Dailes teātra aktieri un pašmāju kinokritiķi, kuri piedalījās jaunās filmas foto kampaņā.

Džimlai rūdi rallallā!

Veco ļaužu pansionāta iemītnieki jau gadiem ilgi jūtas nevienam nevajadzīgi un traucējoši. Bet tad viņiem rodas traka ideja – atteikties no pensijām un doties brīvprātīgi armijā, tā glābjot valsti finanšu krīzes laikā un aizraujoši pavadot dzīves pēdējos gadus. Vecīši ir gana gudri, šo notikumu organizējot, un tagad īstie piedzīvojumi sākas. Kulminācija visam ir veco ļaužu armijas daļas dalība NATO apvienotajos manevros.

Lomās: Ingrīda Andriņa, Ļevs Birmanis, Olga Dreģe, Baiba Indriksone, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Aivars Kalnarājs, Aina Karele, Leons Krivāns, Antra Krūmiņa, Jānis Kuplais, Juris Laviņš, Visvaldis Lācis, Marks Lebedevs, Pēteris Liepiņš, Jānis Lībietis, Jānis Paukštello, Gunārs Placēns, Juris Pučka, Kaspars Pūce, Jakovs Rafalsons, Āris Rozentāls, Velta Skurstene, Tamāra Soboļeva, Velta Straume, Imbi Strenga, Juris Strenga, Irina Tomsone, Arno Upenieks, Andris Vītiņš, Ziedonis Ločmelis, Juris Žagars, Mārtiņš Vilsons, Mārtiņš Egliens, Uldis Dumpis, Anita Kvāla, Rūdolfs Plēpis

Režisori: Māris Putniņš, Jānis Cimmermanis.

«300: Impērijas dzimšana»

3D grāvējs «300: Impērijas dzimšana» («300: Rise of an Empire») ir turpinājums 2007. gadā tapušajai un skatītāju novērtētajai antīkās vēstures sāgai «300: Termopilu kauja», kas saņēmusi godalgas par vizuālajiem risinājumiem.

Filma uzņemta pēc Frenka Millera grafiskās noveles «Kserkss» motīviem, tās režisors ir Noams Murro, bet scenārija autors un producents - Zeks Snaiders («300: Termopilu kauja», «Sargi», «Aizliegtais paņēmiens», «Tērauda vīrs»). Galvenajās lomās - Salivans Stepltons, Rodrigo Santoro, Eva Grīna un Lena Hīdija.

Filmas darbība risinās pēc 2007. gadā iznākušās lentes notikumiem, kad persiešu armija pēc drosmīgo 300 spartiešu sakāves valdnieka Kserksa vadībā dodas iekarot grieķu pilsētvalstis. Pirmā tās ceļā ir Atēnas, kuras galvenais ierocis ir grieķu ģenerāļa Temistokla vadītā flote. Ar to nepietiek, tādēļ Temistokls spiests apvienot spēkus ar līdzšinējiem sāncenšiem spartiešiem, kuriem ir spēcīgi kājnieku pulki. Taču Kserksam joprojām ir ievērojams skaitlisks pārspēks kā jūrā, tā uz zemes.

Eva Grīna filmas «300: Impērijas dzimšana» pirmizrādē
Eva Grīna filmas «300: Impērijas dzimšana» pirmizrādē Foto: Reuters/ScanPix

Kā vilku piemin (Лёгок на помине)

Filmas galvenais varonis Pāvels, jauns un ļoti veiksmīgs nekustamo īpašumu pārdošanas aģents, kurš noslēdzis daudz šaubīgu darījumu, saņem pasūtījumu no tēvoča, kas ir nekustamo īpašumu kompānijas īpašnieks un neprincipiāls un skarbs biznesmenis. Pāvelam ir jādabū senlaiku muižas pirkšanas un pārdošanas pilnvara. Lai to panāktu, viņam ir jāiegūst nekustamā īpašuma īpašnieces uzticība. Viņa izrādās vientuļa večiņa, kura mūža nogali pavada dzimtas namā. Pāvels nolemj izlikties par muzeja darbinieku. Viņš ir gatavs kārtot visas formalitātes, un vecajai kundzei atliek vienīgi parakstīt pilnvaru par īpašuma pārvaldīšanu. Viltīgais plāns nostrādā, un nekustamo īpašumu pārdošanas aģents un afērists dabū kāroto papīru. Pāvels sāk gatavot muižu pārdošanai, svinot kārtējo uzvaru, bet nekā...

Lomās: Gariks Harlamovs, Kristīna Asmusa, Jekaterina Vasiļjeva, Aleksandrs Reva, Sergejs Safronovs

Filma krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu