Ceļvedis: sieviešu rallijs, Matjē, Milēdija, Džimlai rūdi rallalā! (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Iepazīstoties ar šo brīvdienu pasākumu klāstu, uzreiz top skaidrs - brīvdienās izpatiksim mūsu daiļajam dzimumam! Koncerti, izrādes, pasākumi un pat kinofilmas - viss par godu Starptautiskajai sieviešu dienai un pavasara gaidīšanai!

PASĀKUMI

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Arī šā gada 8. marts būs īpašs visām dāmām, meitenēm un sievietēm, jo vislabākās, atraktīvākās piedalīsies biedrības «Par stipru Latviju!» organizētajā «BTA Sieviešu dienas rallijā 2014». BTA Sieviešu dienas rallijs ir lielākais Sieviešu dienas svinēšanas pasākums Latvijā un Baltijā, kurā visas aktīvās, radošās daiļā dzimuma pārstāves sapucējas, izrotā savu spēkratu un kopā ar mammu, māsu vai draudzeni dodas īstā autobraukšanas piedzīvojumā. 2014. gadā rallijs norisināsies tieši Sieviešu dienā – 8. martā, sestdienā. Reģistrēšanās, tehniskā apskate, starts un finišs, kā ierasts, modes un izklaides centrā «Rīga Plaza». Šoreiz jums būs iespēja iepazīt tuvāk Rīgas apkārtni un vairākas tās piepilsētas. Noteikti būs jāizmanto sievišķā intuīcija kontrolpunktus meklējumos, liekot lietā atjautību un izdomu, jo būs jauns trases uzbūves koncepts, kas uzlabos laika kontroles sistēmu, lai jūs būtu drošas par savu rezultātu un nerastos šaubas.

http://womensdayrally.com/

Foto: publicitātes

8.martā aicinām Jūs uz jaunatklāšanas tirdziņu un raidījuma TE! svaigākās sezonas svētkiem! TE būs iespēja apceļot visu Latviju, neizejot no tirgus plača, – amatnieku darba augļi un tīras Latvijas garšas, pavasara sulas, dejas, stāsti, padomi ceļojumiem un viss, kas tajos nepieciešams. Tiekamies Kalnciema kvartālā.

10:00 – 16:00 – Tirdziņš un lielais ekrāns (dienas garumā rādīsim TE! epizodes)

12:00 – 13:00 – Tikšanās ar raidījuma TE! komandu un jaunās sezonas atklāšana

13:00 – dejas.

Sievietēm viņu svētkos Rīgas Centrāltirgus sarūpējis pārsteigumu

8.martā Rīgas Centrāltirgus visām apmeklētājām sarūpējis sirsnīgus un krāšņus pārsteigumus. No plkst. 11.00 līdz 14.00 Nēģu laukumā notiks svētku koncerts un dāmas saņems krāšņus uzmanības apliecinājumus, Sakņu paviljonā notiks franču konditoru meistardarbnīca. Sestdien no plkst. 11.00 līdz pat 14.00 mūziķi Ivo Grīsniņš-Grīslis, Mārtiņš Ruskis, Mārtiņš Jātnieks un Rihards Lībietis iepriecinās ikvienu apmeklētāju ar skaistām dziesmām, turklāt dāmas saņems krāšņus pārsteigumus.

Ziemas festivāls Siguldā

Līdz 9. martam iecienītākajā dabas un atpūtas vietā Siguldas novadā norisināsies nu jau ceturtais Ziemas festivāls, un festivāla devīze ir «Vairāk sporta. Vairāk mākslas. Vairāk izklaides». Šā gada tēma - «Ziema svin». Festivāla ietvaros līdztekus sporta sacensībām tiek piedāvāta māksla un kultūra, ziemīgi sportiskas aktivitātes un izklaides iespējas.

  • No plkst. 12.00 līdz 17.00 Dzelzceļa stacijas laukumā «Radio7» Ziemas skatuve
  • Olimpisko ziemas sporta veidu prezentācijas
  • No plkst. 12.00 līdz 17.00 bobsleja un kamaniņu trasē «Sigulda» ledus trašu zvaigznes un karaļi
  • Sacensības kamaniņu sportā un bobslejā, muzikāli sveicieni, čempionāts ar lāpstām, pannām, olimpiešu sumināšana un autogrāfu stunda
  • Plkst. 15.00 Elmāra Smilšu galerijā jauna un muzikāla smilšu izrāde
  • Ieeja par ziedojumu
  • Plkst. 17.00 Dzelzceļa stacijas laukumā Ziemas festivāla balle
Foto: publicitātes

8.martā pirmo reizi Latvijā apvienosies vairāk nekā 70 vadošie dažādu deju žanru dejotāji. Mākslinieki uzstāsies koncertā «Latvijas labākie dejotāji 2014». Šogad dejotāju skaits, kas piedalīsies koncertā, ir pārspējis drosmīgākās cerības - 8.martā uz Lielās Ģildes skatuves kāps vairāk nekā 70 deju profesionāļu no astoņiem dažādiem deju žanriem. Šogad pirmo reizi projekta vēsturē tiks demonstrētas arī tautas un džeza dejas.

KONCERTI

Foto: publicitātes

8.martā hallē «Arēna Rīga» ar visām sievietēm veltītu muzikālu programmu viesosies viena no šarmantākajām un pasaulē populārākajām francūzietēm - Mireija Matjē (Mireille Mathieu). Koncertā izskanēs brīnišķīgu dziesmu izlase - dziedātāja izpildīs tādas kompozīcijas kā «Ciao Bambino Sorry», «Non Je Ne Regrette Rien», «La Paloma Adieu», «Der Pariser Tango», «Santa Maria De La Mer» un daudzas citas. Dziedātājas popularitāte ārpus dzimtenes ir fenomenāla – neviens cits Francijas mūziķis ārzemēs nav saņēmis tik daudz zelta un platīna disku kā Mireija Matjē. Savas ilgstošās muzikālās karjeras laikā viņa izdevusi vairāk nekā 70 veiksmīgu albumu.

Foto: publicitātes

7. martā ar izcilā vijolnieka Gidona Krēmera un orķestra «Kremerata Baltica» koncertu sāksies pirmais Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertu cikls «Dzimuši Rīgā». Koncertu cikls «Dzimuši Rīgā» ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas muzikālajiem notikumiem, kura ietvarā Rīgā uzstāsies te dzimušās akadēmiskās mūzikas izcilības – Gidons Krēmers, Baiba Skride, Miša Maiskis, Mariss Jansons un daudzi citi pasaules slavu guvuši mūziķi, kuru dzimtās saknes ir meklējamas Rīgā.

Foto: publicitātes

Latvijas Mūzikas akadēmija aicina visus mūzikas interesentus uz ļoti īpašu notikumu – jaundarbu pasaules pirmatskaņojumu koncertiem «Spodrē manu dvēselīt’». Koncerti notiks 7. martā plkst. 18 Austrumlatvijas koncertzāles «Gors» Lielajā zālē un 14. martā plkst. 18 Latvijas Mūzikas akadēmijas Lielajā zālē. Klausītāju vērtējumam tiks nodoti Paula Dambja, Jura Karlsona, Pētera Plakida, Selgas Mences, Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda, Gundegas Šmites, Rolanda Kronlaka, Jura Vaivoda, Kārļa Lāča, Jāņa Aišpura un kompozīcijas studentu jaundarbi, kurus izdziedās JVLMA jauktais koris un etnomuzikoloģijas studenti. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents – Māris Sirmais.

Foto: publicitātes

7. martā ar koncertu Rīgā, kinoteātrī «K. Suns» atgriezīsies mūziķis Skots Kellijs (Scott Kelly) no ASV, kurš pazīstams arī kā viens no kolektīva «Neurosis» dibinātājiem, ģitāristiem un balss īpašniekiem. Koncerts 7. martā kinoteātrī «K. Suns» būs jau trešā Skota Kellija viesošanās Latvijā. Tie, kas 2012. gada novembrī apmeklēja viņa solokoncertu durvis nu jau aizvērušajā «Artelī», noteikti atcerēsies viņa solījumu atgriezties. Solījums tiek turēts.

IZRĀDES

Foto: publicitātes

7.martā Dailes teātra Lielajā zālē notiks pirmizrāde «Milēdija» - gandrīz komēdija pēc Aleksandra Dimā romāna «Trīs musketieri» motīviem, kuras autors ir Ēriks Emanuels Šmits. Jauniestudējuma režisors ir Dž.Dž.Džilindžers. «Trīs musketieri» ir stāsts par jauniem cilvēkiem, kas patīk jauniem cilvēkiem. Patīk tāpēc, ka visu notikumu centrā ir sieviete - neizsakāmi pievilcīga, gudra, jutekliska, neparedzama. Viņas mīlestība sola debesu svētlaimi, taču tā var būt arī nāvējoša - un dažreiz vienlaicīgi. Lēdijas Vinteres lomā būs Agnese Zeltiņa. Pārējās lomas atveidos Ģirts Ķesteris (Kardināls Rišeljē), Juris Žagars (Bekingemas hercogs), Gints Grāvelis (D’Artanjans), Lauris Dzelzītis (Atoss), Aldis Siliņš (Portoss), Intars Rešetins (Aramiss), Dārta Daneviča (Konstance Bonasjē), Ieva Segliņa (Ketija), Gints Andžāns (Feltons / Kardināla gvards), Juris Kalniņš (Lords Vinters), Lilita Ozoliņa (Žanna de Breja), Lauris Subatnieks (Rošfors), Marīna Janaus (Klostera priekšniece), Dainis Grūbe (Patriks / Kardināla gvards), Pēteris Gaudiņš (Žaks Mazels / Vecākais gvards), Mārtiņš Počs (Kalps / Kardināla gvards), Rita Bērziņa (Krodziniece), kā arī Markuss Rodrigo Rozentāls Mordona lomā.

Foto: publicitātes

Sieviešu dienas priekšvakarā – 7. martā dziedātāja Samanta Tīna debitēs komēdijā «Gumijas princis», kas vairākus gadus bija viena no populārākajām komēdijām vairākos Krievijas teātros. Krievijas dramaturga Oļega Bogājeva komēdija izpelnījās vienprātīgas publikas ovācijas – gan pašas lugas spraigā un asprātīgā sižeta dēļ, gan pateicoties galvenās lomas atveidotājai – Krievijā un arī Latvijā populārajai dziedātājai Lolitai Miļavskai. Latvijas iestudējumu veido režisors Zigurds Neimanis, bet lomās būs aktieri Raimonda Vazdika, Jānis Skanis, Madars Zvagulis un dziedātāja Samanta Tīna, kurai šī būs debija teātra mākslā.

Foto: publicitātes

Dienā, kad visā pasaulē tiks atzīmēta Starptautiskā Sieviešu diena, 8.martā, Latvijā pirmizrādi piedzīvos latviešu un igauņu mākslinieku kopprojekts «Intervija ar Madonnu», kuru veido horeogrāfe un dejotāja Kristīne Vismane (LV) sadarbībā ar komponistu Jēkabu Nīmani (LV) un scenogrāfi un video mākslinieci Epp Kubu (EST). Izrāde «Intervija ar Madonnu» būs eseja, kas atspoguļos horeogrāfes intuitīvos atbildes meklējumus uz jautājumu, ko nozīmē būt vientuļai mātei. 8.martā plkst. 19:00. Nākamās izrādes: 9.martā, 11. un 15. maijā plkst. 19:00. Vieta: KOKA RĪGA, Grīziņkalnā (Krāsotāju iela 12) www.kokariga.lv.

KINO

Foto: Mārtiņš Otto

Martā skatītājiem tiks nodota Studijas F.O.R.M.A. producētā latviešu spēlfilma «Džimlai rūdi rallallā!» - no 7.marta jauno filmu sāks izrādīt kinoteātrī «Kino Citadele». Savukārt no 14.marta tā jau būs skatāma arī citos Rīgas kinoteātros, kam sekos izrādīšana visā Latvijā. 106 minūšu garās traģikomēdijas scenārija autors ir Māris Putniņš, režisori Māris Putniņš un Jānis Cimmermanis, operators Andrejs Verhoustinskis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, montāžas režisors Armands Zvirbulis, producents Gatis Upmalis. Lomās: Ingrīda Andriņa, Ļevs Birmanis, Olga Dreģe, Baiba Indriksone, Ģirts Jakovļevs, Astrīda Kairiša, Aivars Kalnarājs, Aina Karele, Leons Krivāns, Anta Krūmiņa, Jānis Kuplais, Juris Laviņš, Visvaldis Lācis, Marks Lebedevs, Pēteris Liepiņš, Jānis Lībietis, Jānis Paukštello, Gunārs Placēns, Juris Pučka, Kaspars Pūce, Jakovs Rafalsons, Āris Rozentāls, Velta Skurstene u.c.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu