Jaunatnes teātris svinēs Teātra dienu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pēc gandrīz ceturtdaļgadsimta pārtraukuma Latvijas Jaunatnes teātris aicina savus mazos un lielos skatītājus uz kopīgu Teātra dienas svinēšanu.

Tradīciju 27. martā svinēt Starptautisko teātra dienu vēl tālajā 1961. gadā aizsāka Starptautiskais Teātra Institūts (International Theatre Institute UNESCO), un šie svētki ātri vien kļuva populāri arī Latvijā – teātra saimes ļaudis devās krāšņos teatralizētos gājienos, kurus vēroja tūkstošiem rīdzinieku, notika dažādi koncerti un citi pasākumi. Laikam ritot, šī tradīcija vairs nav tik vērienīga, taču Teātra dienas gars skatuves ļaudīm joprojām ir nozīmīgs, tādēļ arī atjaunotais Latvijas Jaunatnes teātris jau savā pirmajā sezonā aicina gan lielos, gan mazos skatītājus uz Jaunatnes teātra Teātra dienas koncertu 27. martā pl. 19.00 koncertzālē «Rīga».

Koncertā skanēs Zigmara Liepiņa, Lolitas Ritmanes, Imanta Kalniņa, Mārtiņa Brauna, Raimonda Paula un citu komponistu dziesmas no dažādos laika posmos populārām un par klasiku kļuvušām bērnu un jauniešu izrādēm – «Princis un ubaga zēns», «Mauglis», «Gaidīšanas svētki», «Un atkal Pifs», «Žanna d’Arka», «Trīs musketieri», «Brēmenes muzikanti», «Kapteiņa Granta bērni», «Eslingena» u.c., kuras izpildīs aktieri un dziedātāji Rūdolfs Plēpis, Aīda Ozoliņa, Jānis Kirmuška, Edgars Lipors, Juris Jope, Ginta Krievkalna, Paula Dukure u.c. Koncertā piedalīsies arī Jaunatnes teātra Jauno aktieru studijas audzēkņi un mūziķu grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

Koncerta režisors – Jānis Mūrnieks, kurš līdz šim jau ir iestudējis mūziklu «Eslingena», bet šobrīd strādā pie lugas «Mazais princis» iestudēšanas, kuras pirmizrāde paredzēta 1. septembrī. Biļetes uz Jaunatnes teātra Teātra dienas koncertu nopērkamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu