«Pelnrušķīte» iekaro amerikāņu sirdis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas kinoteātros pārliecinoši 1. vietā startējusi kinostudijas «Disney» filma «Cinderella» («Pelnrušķīte»), kurā galveno lomu tēlo aktrise Lilija Džeimsa, kura vislabāk pazīstama ar lomu televīzijas seriālā «Downton Abbey» («Dauntonas abatija»).

Nedēļas griezumā filma iekasējusi 70 miljonus dolāru.

Jaunākajā kinoversijā par nabaga meiteni galveno lomu atveido jaunā aktrise Lilija Džeimsa, skaisto princi – Ričards Meidens, bet ļauno pamāti – divu Oskara balvu īpašniece Keita Blanšeta. Jaunās Pelnrušķītes režisors ir Oskara balvai nominētais Kenets Branags.

Kad pēc mātes nāves Ellas tēvs apprecas otrreiz, viņu ģimenē ienāk pamāte ar divām savām meitām, kuras drīz vien padara Ellu par kalponi. Zaudējusi arī tēvu, Ella paliek viena, taču, neskatoties uz pārinodarījumiem no jauno radinieku puses, viņa nezaudē cerību uz laimi. Ella vēl nenojauš, ka negaidīta tikšanās ar daiļu svešinieku uz meža takas izmainīs viņas dzīvi līdz nepazīšanai.

Asa sižeta detektīvfilma «Nakts skrējiens» («Run All Night») ar 11,1 miljonu 2. vietā. Nervus kutinošajā drāmā galveno varoni tēlo spožais īru aktieris Liams Nīsons. Filma ir stāsts par ietekmīgu Bruklinas noziedznieku pasaules elementu, rūdītu algoto slepkavu Džimiju Konlonu, kuru vajā gan pagātnes grēki, gan policijas izmeklētājs. Kad Džimija pieaugušais dēls Maiks kļūst par viņa labākā drauga, mafijas krusttēva Šavna mērķi, aukstasinīgais noziedznieks izlemj nostāties pret kriminālo pasauli. Taču Džimijam ir tikai viena nakts, lai izpirktu pagātnes grēkus un izglābtu savu dēlu.

Piedzīvojumu filma «Kingsman: Slepenais dienests» («Kingsman: The Secret Service») numur 3, pikantais dēku un liegu kriminālu intrigu piepildīts stāstiņš «Fokuss» («Focus») par diviem blēžiem, kurus atveido divkārtējais «Oskara» nominants Vils Smits («Tiesības uz laimi», «Ali») un seksīgā austrāliete Margo Robija («Volstrītas vilks»), noslīdējis uz 4. vietu, bet top5 noslēdz režisora Nīla Blomkempa («9 rajons», «Elizeja») darbs «Robots vārdā Čapijs» («Chappie»), kurā galvenās lomas atveido Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) muzikālais lepnums - grupa «Die Antwoord».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu