KNAB pārbauda «Rīgas satiksmes» norakstīto tramvaju pārdošanu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis pārbaudi, vai pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» rīkotā izsole, pārdodot Rīgā vairs neizmantotos, norakstītos tramvajus, ir bijusi likumīga un vai tramvaju pārdošanā nav saskatāmas koruptīvas darbības.

Pārbaude ir sākta, balstoties uz partijas «Vienotība» Rīgas domes frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes KNAB adresēto vēstuli, informēja «Vienotības» preses sekretārs Nils Josts.

Publiskajā telpā izskanējusī informācija liecina, ka norakstītie tramvaji izsolē pārdoti par cenu, kas tikai nedaudz pārsniedz to, kuru kā zemāko pieļaujamo un slepenu bija noteikusi «Rīgas satiksme».

«Minimālajam slieksnim pietuvinātā cena un ierobežotā informācija par gaidāmo izsoli, izraisa aizdomas, ka uzvarējušajai firmai ir nodrošināts īpašs labvēlības režīms. «Rīgas satiksme» tiek dāsni subsidēta no nodokļu maksātāju naudas, tomēr tās darbība nav caurlūkojama, tā neatskaitās par savu darbību pat deputātiem,» skaidro Ēlerte.

«Rīgas satiksmes» rīkotajā izsolē 30 tramvaji tika pārdoti par 2500 eiro gabalā. Ziņa par tramvaju izsoli tikusi publiskota tikai «Rīgas satiksmes» mājaslapā un laikrakstā «Neatkarīgā Rīta Avīze».

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu