Fiat 500L kļuvis par Jeep Renegade (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Chrysler

Ženēvas autošovā Fiat piederošā Chrysler koncerna uzņēmums Jeep prezentējis kompaktu apvidnieku Renegade, ko ražos Itālijā un pārdos vairāk nekā simts pasaules valstīs.

Jaunais Jeep modelis ir konstruēts uz tās pašas šasijas, kas ir Fiat 500L pamatā. Lai arī auto pēc pirmās aplūkošanas neizskatās diez cik nopietns, tā raksturlielumi liecina par pretējo. Piemēram, riteņu vertikālā gājiena diapazons sasniedz 205 milimetrus, klīrenss ir 220 milimetri un pārvaramā ūdens šķēršļa dziļums sasniedz 480 milimetrus. Salīdzinājumam Land Rover Defender šis rādītājs ir tikai par 20 milimetriem lielāks. Tāpat var atzīmēt, ka auto bez grūtībām var uzbraukt un nobraukt attiecīgi 30,5 un 34,3 grādu slīpumā. Svarīgi, ka šie parametri attiecas tikai uz Renegade modifikāciju Trailhawk. Bāzes modelim caurgājības spējas ir vājākas; lielā mērā tāpēc, ka klīrenss ir par 20 milimetriem zemāks.

Veidojot jaunā modeļa izskatu, dizaineri ir pieturējušies pie mūsdienu Jeep zīmolam raksturīgajām stila iezīmēm un klasisko armijas Jeep vizuālā tēla. Rezultātā automobilis ir sanācis kantains un ar samērā sliktiem aerodinamiskajiem rādītājiem, proti, pretestības koeficients ir 0.36.

Viena no šā modeļa raksturiezīmēm ir My Sky jumts. To Jeep piedāvā divās versijās – kā elektriski atbīdāmu jumta lūku un izņemamu paneli, ko var novietot bagāžniekā.

Jeep Renegade konstrukcija ir visnotaļ universāla un pieļauj 16 dažādu dzinēju uzstādīšanu. Eiropā motoru paleti veidos Fiat 1,4 litru Muliair dzinēji ar 140 un 170 zirgspēkiem, 184 zirgspēku 2,4 litru dzinējs un vairāki dīzeļi ar jaudu līdz 140 zirgspēkiem. Transmisiju klāstu atkarībā no noieta tirgus veidos manuālā pārnesumkārba, divsajūgu automāts un deviņu pakāpju automāts. Arī pilnpiedziņas sistēmas būs divas, kas viena no otras atšķirsies ar pazemināto pārnesumu ieslēgšanas iespēju.

Kompaktā apvidnieka komplektēšanas iespējas ir visai plašas. Piemēram, pēc vēlēšanās automobilim var uzstādīt Uconnect mediju sistēmu ar 5 ai 6,5 collu skārienekrānu, tam ir multifunkciju ekrāns ar 7 collu diagonāli instrumentu panelī, kā arī virkne jaunāko drošības un komforta sistēmu, tai skaitā joslu maiņas un aklā punkta asistents un sistēma, kas brīdina par frontālas sadursmes draudiem.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu