Rīgas jūras līcī maluzvejniecībā pieķer četrus licencētus zvejniekus (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pagājušajā naktī un šorīt maluzvejniecībā Rīgas jūras līcī pieķerti un sodīti četri licencēti zvejnieki, pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Gints Zemitāns.

Reids noticis sadarbībā ar Valsts policijas Prevencijas pārvaldes darbiniekiem, VVD un Vides aizsardzības asociāciju, pārbaudot iepriekš saņemto informāciju un sūdzības par iespējamu maluzvejniecību Rīgas jūras līcī.

Pārbaude veikta posmā no Jūrmalas līdz Bigauņciemam, un tās laikā noformēti četri administratīvā pārkāpuma protokoli par zvejas noteikumu pārkāpšanu. Reida laikā pieķerti licencēti zvejnieki, kuru ūdenī ievietoto tīklu metrāža ir pārsniegusi likumā noteikto, proti, papildus licencētai zvejniecībai viņi nodarbojušies arī ar maluzvejniecību.

No ūdens kopumā izņemti 14 nemarķēti zvejas tīkli, kuru kopējais garums bijis 474 metri. Reida laikā atrasts vēl viens nemarķēts tīkls, kura saimnieks nav noskaidrots. Tīkla garums bijis 100 metru.

No tīkliem atbrīvoti pieci taimiņi. Lomā bijuši arī četri mazizmēra taimiņi, taču izdzīvojuši tikai divi no tiem. Par bojāgājušajiem taimiņiem būs sods par zaudējumu nodarīšanu zivju resursiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu