Šici par panākumiem katrs saņems 76 836 eiro, Melbārdis - 77 860 eiro (22)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamaniņu braucēji Andris un Juris Šici saņems naudas balvas par abām Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnītajām bronzas medaļām, šodien nolēma Nacionālā sporta padome.

Kā žurnālistus pēc sēdes informēja Latvijas Olimpiskās komitejas vadītājs Aldons Vrubļevskis, Šiciem pienāksies prēmija gan par iegūto trešo vietu kamaniņu divniekos, gan arī par trešo vietu, kas izcīnīta stafetes braucienā.

Divas prēmijas pienāksies arī bobslejista Oskara Melbārža ekipāžai - gan par sudraba godalgu četriniekos, gan arī par piekto vietu divnieku sacensībās.

Šici prēmijās katrs saņems 76 836 eiro pēc nodokļu nomaksas, bet bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens - katrs pa 77 860 eiro.

«Tas ir taisnīgi un pareizi,» šodien pieņemto lēmumu komentēja Vrubļevskis.

Kopējā summa, ko no valsts budžeta atvēlēs prēmiju izmaksai abiem kamaniņu braucējiem par bronzas medaļām kamaniņu divniekos un komandu stafetē, būs 201 302 eiro, taču šajā sumā ir iekļauti arī nodokļi, kas jāsamaksā valstij par prēmiju.

Divas prēmijas saņems arī bobslejista Oskara Melbārža ekipāžas. Par izcīnīto sudraba godalgu četriniekos katrs komandas dalībnieks saņems 83 801 eiro, no kuriem «uz rokas» katram tiks 64 030 eiro. Savukārt Melbārdis un stūmējs Daumants Dreiškens vēl papildus saņems katrs pa 18 198 eiro par izcīnīto piekto vietu divnieku ekipāžām. Pēc nodokļu nomaksas abu sportistu kontā par šo panākumu tiks ieskaitīti 13 830 eiro.

Skeletonists Martins Dukurs par otro vietu skeletonā saņems 85 373 eiro pēc nodokļu nomaksas. Viņa brālis Tomass Dukurs par ceturto vietu saņems 30 734 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Kamaniņu braucējai Elīzai Tīrumai par trešo vietu komandu stafetē izmaksās 38 418 eiro pēc nodokļu nomaksas. Tāda pati summa tiks arī kamaniņu braucējam Mārtiņam Rubenim, kurš arī piedalījās bronzas medaļas kaldināšanā Sočos.

Melbārža četrinieka sportisti Arvis Vilkaste un Jānis Strenga par sudraba medaļu katrs saņems 64 030 eiro pēc nodokļu nomaksas. Prēmijas tiks arī visu sportistu apkalpojošajam personālam.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pēc sēdes informēja, ka šodien padomes sēdē ir atbalstīta rekomendācija ziemas olimpisko spēļu godalgoto vietu ieguvējiem, komandām un viņus pārstāvošajām federācijām kopumā prēmijās izmaksāt 1 516 664 eiro. Jautājumu par prēmiju izmaksāšanu plānots izskatīt 11.marta valdības sēdē.

Politiķe atzina, ka tas ir gadījums, kad jāpriecājas, ka jātērē līdzekļi no neparedzētiem gadījumiem.

Izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete (V) uzsvēra, ka aizmirsts netiks neviens, kas piedalījies olimpisko medaļu un panākumu kaldināšanā.

Skeletonists Martins Dukurs izcīnīja sudraba medaļu, pie sudraba godalgas tika arī Oskara Melbārža bobsleja ekipāža četriniekos, bet pie bronzas medaļām kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, kā arī Latvijas kamaniņu komanda stafetē - abi Šici, Elīza Tīruma un Mārtiņš Rubenis. Melbārdis ar stūmēju Daumantu Dreiškenu ieguva piekto vietu divnieku ekipāžām.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu