10 vispelnošākie pasaules futbola treneri 2014. gadā (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Futbols ir sporta veids, kurā apgrozās milzīga nauda. Pasaules bagātākie klubi bieži tērē ļoti lielas naudas summas, lai savā īpašumā iegūtu kādu konkrētu spēlētāju vai speciālistu. Parasti izskan transfēra pārejas summas un gada algas futbolistiem. Esam apkopojuši 10 visvairāk atalgotos futbola speciālistus pasaulē, kuri ar savu nebūt ne mierīgo darbu pelna miljonus gada griezumā.

 
Manuels Pelegrīni
Manuels Pelegrīni Foto: REUTERS/SCANPIX

Manuels Pelegrīni, Mančestras «City»

Ambiciozās Anglijas premjerlīgas komandas Mančestras «City» galvenais treneris Manuels Pelegrīni nāk no Čīles. 60 gadus vecais speciālists spēlētāja karjeras laikā pārstāvējis savas valsts nacionālo komandu, bet skaļākais ieraksts viņa trenera biogrāfijā Eiropā ir slavenā Madrides «Real» trenēšana. 2013. gada jūnijā Pelegrīni noslēdza trīs gadu līgumu ar «City».

Alga gadā: 5,78 miljoni ASV dolāru

 
Jirgens Klops
Jirgens Klops Foto: REUTERS/SCANPIX

Jirgens Klops, Dortmundes «Borussia»

46 gadus vecais Dortmundes «Borussia» galvenais treneris Jirgens Klops kopā ar komandu 2011. un 2012. gadā uzvarēja Vācijas bundeslīgas čempionātā. Abos gados viņš tika atzīts par Vācijas gada labāko treneri. Pagājušajā gadā «Borussia» aizkļuva līdz UEFA Čempionu līgas finālam, kurā gan ar 1:2 piekāpās citam Vācijas futbola grandam Minhenes «Bayern». Klopam līgums ar Dortmundes vienību ir spēkā līdz 2018. gada jūnijam.

Alga gadā: 5,98 miljoni ASV dolāru

 
Herardo Martino
Herardo Martino Foto: REUTERS/SCANPIX

Herardo Martino, «Barcelona»

51 gadu vecais Argentīnas speciālists Herardo Martino vada Spānijas futbola grandu «Barcelona». Viņam titulētā kluba trenēšana ir pirmā pieredze Eiropā. Par «Barcelona» galveno treneri Martino kļuva 2013. gada jūlijā, noslēdzot vienošanos uz diviem gadiem. Savas trenera karjeras laikā Martino visai veiksmīgi vadījis Paragvajas valstsvienību. 2007. gadā viņš tika atzīts par Dienvidamerikas gada labāko treneri.

Alga gadā: 7,49 miljoni ASV dolāru

 
Deivids Mojess
Deivids Mojess Foto: REUTERS/SCANPIX

Deivids Mojess, Mančestras «United»

50 gadus vecais skots Deivids Mojess Anglijas vienības Mančestras «United» galvenā trenera amatā nomainīja leģendāro seru Aleksu Fergusonu. Pie «United» stūres viņš stājās 2013. gada jūlijā, noslēdzot vienošanos uz sešām sezonām. Šosezon Mančestras «United» klājas ne visai veiksmīgi, jo komanda Anglijas premjerlīgas turnīra tabulā atrodas tikai septītajā pozīcijā.

Alga gadā: 8,19 miljoni ASV dolāru

 
Karlo Ančeloti
Karlo Ančeloti Foto: AP/ScanPix

Karlo Ančeloti, Madrides «Real»

54 gadus vecais Itālijas futbola speciālists Karlo Ančeloti šobrīd strādā par Spānijas kluba Madrides «Real» galveno treneri. Savas trenera karjeras laikā viņš vadījis vairākas ļoti slavenas futbola komandas, iegūstot daudzus augstus apbalvojumus. Par «Real» galveno treneri viņš kļuva 2013. gada 25. jūlijā, vienošanos noslēdzot uz trīs sezonām.

Alga gadā: 10,42 miljoni ASV dolāru

 
Fabio Kapello
Fabio Kapello Foto: AP/ScanPix

Fabio Kapello, Krievijas izlase

67 gadus vecais itālis Fabio Kapello savas trenera karjeras laikā vadījis tādas komandas kā Madrides «Real», Turīnas «Juventus», «AC Milan» un «Roma». Pirms kļūšanas par Krievijas izlases galveno treneri viņš četrus gadus bija Anglijas valstsvienības galvenais stratēģis. Par Krievijas nacionālās komandas galveno treneri Kapello kļuva 2012. gada jūlijā un ir visvairāk apmaksātais kādas valstsvienības treneris pasaulē.

Alga gadā: 10,84 miljoni ASV dolāru

 
Arsēns Vengers
Arsēns Vengers Foto: REUTERS/SCANPIX

Arsēns Vengers, Londonas «Arsenal»

64 gadus vecais Londonas kluba «Arsenal» galvenais treneris Arsēns Vengers ar komandu strādā kopš 1996. gada. Viņa vadībā «Arsenal» ieguvis trīs Anglijas premjerlīgas čempiona titulus un trīsreiz Francijas speciālists atzīts par turnīra labāko sezonas treneri.

Alga gadā: 11,47 miljoni ASV dolāru

 
Marčello Lipi
Marčello Lipi Foto: AP/ScanPix

Marčello Lipi, Guandžou «Evergrande»

65 gadus vecais Marčello Lipi, vadot Itālijas valstsvienību, 2006. gadā kļuva par Pasaules kausa ieguvēju. Savas trenera karjeras laikā viņš piecas reizes uzvarējis Itālijas A sērijas čempionātā (visas ar Turīnas «Juventus») un vienreiz ieguvis UEFA Čempionu līgas trofeju. 2012. gada maijā Itālijas speciālists pārcēlās uz Ķīnu, kur ar panākumiem vada Guandžou «Evergrande» futbola klubu.

Gada alga: 13,88 miljoni ASV dolāru

 
Žozē Mourinju
Žozē Mourinju Foto: AP/ScanPix

Žozē Mourinju, Londonas «Chelsea»

Portugāļu speciālists Žozē Mourinju ir viens no viskolorītākajiem treneriem futbola vēsturē. 51 gadu vecais portugālis šobrīd vada krievu miljardierim Romānam Abramovičam piederošo Londonas klubu «Chelsea». Savas karjeras laikā Mourinju vadījis tādas vienības kā «Porto», «Inter» un Madrides «Real». Viņa vadītās komandas uzvarējušas nacionālajos čempionātos un divreiz kļuvušas par UEFA Čempionu līgas turnīra ieguvējām. Otro reizi pie «Chelsea» stūres Mourinju nokļuva 2013. gada jūnija sākumā, panākot vienošanos uz četriem gadiem.

Alga gadā: 13,93 miljoni ASV dolāru

 
Hoseps Gvardiola
Hoseps Gvardiola Foto: REUTERS/SCANPIX

Hoseps Gvardiola, Minhenes «Bayern»

43 gadus vecais Hoseps Gvardiola pirms kļūšanas par Vācijas kluba Minhenes «Bayern» galveno treneri bija ļoti pieprasīts speciālists. Ar «Barcelona» spānis trīsreiz kļuva par Spānijas «La Liga» čempionu, ieguva divus UEFA Čempioni līgas titulus, divus UEFA Superkausus un divus FIFA klubu Pasaules kausus. Par «Bayern» galveno treneri viņš kļuva 2013. gada janvārī un jau ieguvis divus kausus. Viņa nākamais mērķis ar Vācijas superklubu ir izcīnīt bundeslīgas čempiontitulu un uzvarēt Čempionu līgā. Gvardiola ir visapmaksātākais futbola treneris pasaulē, viņa alga pārsniedz pat argentīniešu uzbrucēja Lionela Mesi algu.

Alga gadā: 24,63 miljoni ASV dolāru

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu