Sprukta un Rēdliha izcilais sniegums palīdz «Lokomotiv» uzvarēt (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Pateicoties latviešu uzbrucēju Jāņa Sprukta un Miķeļa Rēdliha rezultativitātei, ar uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro čempionātu otrdien noslēdza viņu pārstāvētā Jaroslavļas «Lokomotiv» vienība.

Aizvadītajā mačā Rēdlihs izcēlās ar vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm, savukārt Sprukta kontā bija vārti un viena rezultatīva piespēle, bet «Lokomotiv» ar rezultātu 4:1 (3:0, 0:1, 1:0) savā laukumā pieveica šosezon sekmīgu sniegumu rādošo Kazahstānas komandu Astanas «Baris».

Rezultāts tika atklāts jau pēc 74 spēlētām sekundēm, kad Rēdlihs palīdzēja vārtus gūt Iļjam Ļubuškinam, kurš precīzi meta no zilās līnijas. Pēc tam ceturtajā minūtē Sprukts pēc Rēdliha piespēles guva vārtus, spēlējot vairākumā, savukārt pats Rēdlihs izcēlās vēl divas minūtes vēlāk un šajā vārtu guvumā rezultatīva piespēle tika fiksēta arī Spruktam.

Otrajā trešdaļā Mihails Rahmanovs vienus vārtus viesiem atguva, bet tas neliedza «Lokomotiv» noturēt panākumu, kas trešajā trešdaļā tika vēl vairāk nostiprināts.

Šajā mačā Sprukts laukumā aizvadīja 16 minūtes un 17 sekundes, izceļoties ar vienu metienu un uzvarot desmit no 17 iemetieniem, kuros piedalījās.

Savukārt Rēdlihs nospēlēja 13 minūtes un 21 sekundi, kuru laikā veica divus metienus un divus spēka paņēmienus.

Kopā šajā sezonā Rēdlihs piedalījās 43 spēlēs, kurās guva vien četrus vārtus un izpildīja četras rezultatīvas piespēles, bet Sprukts 14 cīņās izcēlās ar diviem precīziem metieniem un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Gagarina kausa Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijā «Lokomotiv» sacentīsies ar regulārajā čempionātā uzvarējušo iepriekšējo divu sezonu līgas čempioni Maskavas «Dinamo», ko pārstāv latviešu uzbrucējs Mārtiņš Karsums, bet trenē Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Pēdējā mačā otrdien Karsums laukumā nedevās, bet Maskavas «Dinamo» ar rezultātu 4:2 (1:1, 2:1, 1:0) izbraukumā pieveica Ņižņekamskas «Ņeftehimik».

Jau pirms šī mača bija zināms, ka Maskavas klubs KHL kopvērtējumā ir konkurentiem nenotverams.

Kā ziņots, ar uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulāro čempionātu otrdien noslēdza arī Latvijas izlases aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Ufas «Salavat Julajev» komanda, ko Gagarina kausa pirmajā kārtā gaida spēkošanās ar Latvijas speciālista Pētera Skudras vadīto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienību.

Aizvadītajā mačā Ufas klubs savā laukumā ar 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) uzvarēja Podoļskas «Vitjaz» komandu, kurā spēlē latviešu izcelsmes uzbrucējs Ainārs Podziņš. «Salavat Julajev» tādējādi izcīnīja Austrumu konferences kopvērtējuma ceturto vietu un nodrošināja sava laukuma priekšrocības duelī pret «Torpedo».

Kulda darbojās savas komandas pirmajā aizsargu pārī, uz ledus pavadot 20 minūtes un 39 sekundes, kas bija otrais lielākais spēles laiks vienībā. Aizsargs izcēlās ar diviem bloķētiem metieniem un vienu spēka paņēmienu.

Tikmēr «Vitjaz» komandas ceturtās maiņas uzbrucējs Podziņš nospēlēto astoņu minūšu un 11 sekunžu laikā veica trīs metienus pa vārtiem.

«Salavat Julajev» regulārā čempionāta pēdējās četrās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras, bet «Vitjaz» pēdējās 16 cīņās guva vien divus panākumus.

Savukārt ar zaudējumu regulāro čempionātu otrdien noslēdza «Torpedo» komanda, kas viesos ar 2:4 (1:1, 0:3, 1:0) piekāpās Austrumu konferences spēcīgākajam klubam Magņitogorskas «Metallurg». Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli izcēlās Sergejs Mozjakins.

Pēdējās 14 regulārā čempionāta spēlēs «Torpedo» piedzīvoja tikai četrus zaudējumus.

Pateicoties šādam rezultātam, «Salavat Julajev» un «Torpedo» komandām sezonas noslēgumā bija pa 94 punktiem 54 spēlēs, bet ceturto vietu Austrumu konferencē un mājas spēļu priekšrocības izrāva Ufas klubs.

Tikmēr «Vitjaz» ar 58 punktiem pašlaik ieņem Rietumu konferences 12.vietu, kas sezonu komandai liks turpināt Cerību kausā.

Kā ziņots, par pēdējo Gagarina kausa dalībnieci otrdien kļuva līgas debitante Vladivostokas «Admiral», tādējādi ārpus Gagarina kausa izcīņas atstājot pērnās sezonas finālistu Čeļabinskas «Traktor». «Admiral» Austrumu konferences ceturtdaļfināla kārtā būs jāspēkojas ar konferences labāko vienību Magņitogorskas «Metallurg».

Tāpat Austrumu konferences ceturtdaļfinālā Kazahstānas klubs Astanas «Baris» spēkosies ar Jekaterinburgas «Avtomobilist», bet Kazaņas «Ak Bars» samēros spēkus ar Novosibirskas «Sibirj».

Kā zināms, Gagarina kausa izcīņā pēc gada pārtraukuma iekļuvusi Latvijas komanda Rīgas «Dinamo», kas Rietumu konferences pirmajā kārtā sacentīsies ar latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Ukrainas komandu Doņeckas «Donbass».

Atlikušie divi Rietumu konferences ceturtdaļfināla pāri noskaidrosies vēlāk otrdien - ja Horvātijas vienība Zagrebas «Medveščak» Slovākijā pieveiks Bratislavas «Slovan», tā iegūs sesto vietu un tiksies ar Čehijas vienību Prāgas «Lev», bet pretējā gadījumā tā paliks septītā un spēkosies ar Sanktpēterburgas SKA komandu, bet «Lev» samēros spēkus ar Maskavas CSKA.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūst Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas «Dinamo». Otrdien no dalības Cerību kausā oficiāli atteicās finansiāli nomocītā Maskavas «Spartak» vienība.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu