Latvijas olimpiešiem naudas balvās sadalīs 1,5 miljonus eiro (36)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālā sporta padome rīt, 5.martā, skatīs jautājumu par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos. Sanāksmē plānots lemt arī par grozījumiem naudas balvu piešķiršanas kārtībā, rosinot naudas balvu piešķirt par katru no izcilajiem sasniegumiem olimpiskajās spēlēs, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve Dita Bukovska.

IZM izskatīšanai padomes sēdē sagatavojusi priekšlikumu par naudas balvu piešķiršanu par izciliem sasniegumiem XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos. Naudas balvas kopumā 1 516 664 eiro apmērā, ietverot nodokļu samaksai paredzētos līdzekļus, paredzētas sportistiem, viņu treneriem, sporta ārstiem, apkalpojošajam personālam un attiecīgajām sporta federācijām.

Padome arī izskatīs IZM ierosinājumu veikt grozījumu Ministru kabineta noteikumos, kuri regulē naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā piešķiršanas kārtību. Grozījums paredz sportistam par vairākiem izciliem panākumiem individuālajos sporta veidos olimpiskajās spēlēs naudas balvu piešķirt par katru no sasniegumiem.

Pašlaik noteikumos paredzēts ierobežojums, ka vairāku sasniegumu gadījumā naudas balvu sportistam piešķir tikai par augstāko vai tikai par vienu no sasniegumiem, ja naudas balvas apmērs ir vienāds. IZM rosinātais grozījums paredz izmaiņas, ka ierobežojums, kurš ieviests Latvijas ekonomiskās krīzes laikā, neattiecas uz individuālajiem sporta veidiem olimpiskajās spēlēs.

Tāpat sēdes darba kārtībā paredzētas arī Latvijas Nacionālās sporta padomes priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas, ņemot vērā notikušās izmaiņas padomes sastāvā.

Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde rīt, 5.martā, plkst.12 notiks Ministru kabinetā, Brīvības bulvārī 36, Ministru prezidenta zālē.

Jau ziņots, ka skeletonists Martins Dukurs izcīnīja sudraba medaļu, pie sudraba godalgas tika arī Oskara Melbārža bobsleja ekipāža četriniekos, bet pie bronzas medaļām kamaniņu divnieks Andris un Juris Šici, kā arī Latvijas kamaniņu komanda stafetē - abi Šici, Elīza Tīruma un Mārtiņš Rubenis.

Komentāri (36)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu