KNAB pārbauda «Rīgas namu pārvaldnieku»

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis pārbaudi Rīgas pašvaldības uzņēmumā «Rīgas namu pārvaldnieks» saistībā ar izskanējušo informāciju, ka namu apsaimniekošanas uzņēmums veicis naudas pārskaitījumus Arodbiedrību koordinācijas centram. Pārbaude sākta pēc Rīgas domes opozīcijā esošās «Vienotības» deputātes Sarmītes Ēlertes iesnieguma - viņa uzskata, ka ir nepieņemami iedzīvotājiem rēķinos iekļaut izmaksas, kas nav saistītas ar apsaimniekošanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis pārbaudi, vai «Rīgas namu pārvaldnieks» ir ievērojis publiskās personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma noteiktos ierobežojumus rīkoties ar finanšu līdzekļiem, pastāstīja Rīgas domes (RD) «Vienotības» frakcijas sabiedrisko attiecību speciālists Nils Josts.

Pārbaude ir uzsākta, balstoties uz RD «Vienotības» deputātu frakcijas priekšsēdētājas Sarmītes Ēlertes iesniegumu, kurā KNAB aicināts pārbaudīt publiskajā telpā pieejamo informāciju par Rīgas namu pārvaldnieka naudas pārskaitījumiem Arodbiedrību koordinācijas centram, kurš pēc tam finanšu līdzekļus pārskaita arodbiedrībai LABA.

KNAB pārstāve Laura Dūša norādīja, ka birojs savas kompetences ietvaros veic sniegtās informācijas pārbaudi. Pagaidām gan nav zināms, cik ilgi pārbaude varētu ilgt.

«Nav pieņemams, ka rīdzinieki, maksājot par namu apsaimniekošanu, netiek informēti, ka rēķinos ir iekļautas izmaksas, kas nav saistītas ar namu apsaimniekošanu,» uzsver Sarmīte Ēlerte.

Publiskajā telpā ir izskanējusi informācija, ka katru mēnesi «Rīgas namu pārvaldnieks» pārskaita ievērojamas naudas summas Arodbiedrību koordinācijas centram, kuras nonāk ar partiju «Saskaņa» saistītā arodbiedrībā LABA.

Pagājušajā gadā Valsts kontrolei bija nopietni iebildumi pret to, kā koordinācijas centrs tērē finanšu līdzekļus, piemēram, iepērkot pilnīgi jaunus auto tā vadībai, norāda RD «Vienotības» frakcija.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu